Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, επιθεώρησε σήμερα 5/12 την πρόοδο των εργασιών αποκατάστασης στο «Κεστεκίδειο» Ελληνικό Σχολείο των Βρυξελλών.

«Το «Κεστεκίδειο» Σχολείο είναι ένα εμβληματικό κτήριο, εξαιρετικά σημαντικό για τους Έλληνες των Βρυξελλών, για τους Έλληνες του Βελγίου» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας. Προσέθεσε ότι «σε αυτό το σχολείο φοιτούν 132 μαθητές και εργάζονται 25 εκπαιδευτικοί. Ζητήθηκε από τις Κτιριακές Υποδομές να βοηθήσουν έτσι ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές, να επισκευαστεί το Σχολείο και να γίνουν εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης. Παραδώσαμε διοικητικά το Δημοτικό τον Νοέμβριο και έπεται η παράδοση του Γυμνασίου και του Λυκείου μέσα στον Δεκέμβριο».

«Είμαστε εδώ να βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο, έτσι ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες διδασκαλίας για τους μαθητές, αλλά και εργασίας για τους εκπαιδευτικούς» επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Το «Κεστεκίδειο» στεγάζεται σε συγκρότημα κτιρίων επί της οδού Joseph Claes 91, στην περιοχή Saint Gilles των Βρυξελλών και φοιτούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, συνολικά 132 μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων (4 Νηπιαγωγείου, 42 Δημοτικού, 86 Γυμνασίου και Λυκείου), ενώ υπηρετούν 25 εκπαιδευτικοί.

Οι εργασίες αποκατάστασης των υποδομών και των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του «Κεστεκίδειου», προϋπολογισμού 849.850 ευρώ, πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας προς τις «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ», με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία του σχολείου και τη βελτίωση των συνθηκών διδασκαλίας.

Στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου οι εργασίες αποκατάστασης έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 100% και η διοικητική παραλαβή προς χρήση από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε στις 22 Νοεμβρίου. Στο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου έχουν υλοποιηθεί οι εργασίες καθαιρέσεων – αποξηλώσεων και ελέγχου ξύλινων δοκών και λιθοδομών και οι λοιπές εργασίες αναμένεται να περατωθούν τις προσεχείς ημέρες, με σκοπό να παραδοθεί σε χρήση στις 29 Δεκεμβρίου 2023.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν ο Έλληνας Πρέσβης στις Βρυξέλλες Διονύσιος Καλαμβρέζος, ο Γενικός Πρόξενος Βασίλης Γκουλούσης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Βελγίου, πατέρας Φιλάδελφος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» (ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε.) Τιμολέων Κατσίπος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΤ.ΥΠ.Α.Ε. Αθανάσιος Γιάνναρης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών, Φίλιππος Κοτσαρίδης, η Αναπληρώτρια Συντονίστρια

Εκπαίδευσης Φωτεινή Κολλάρα, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γυμνασίου – Λυκείου Αθανασία Καραμούτα και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ελένη Κατόπη, καθώς και Έλληνες της ομογένειας.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: H ελληνική οικονομία θα τα πάει καλύτερα από την υπόλοιπη Ευρωζώνη και το 2024

Πρόστιμα 670.000 ευρώ του υπουργείου Ανάπτυξης σε doValue και Cepal

ΕΤΑΔ: Προκήρυξη Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για το Τουριστικό Περίπτερο Πηγών Λούρου Ιωαννίνων

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ