Ελλάδα

Στην Κάλυμνο ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την έξαρση των κρουσμάτων

  • newsroom


Το νησι βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, το οποίο λήγει τη Δευτέρα, 24 Μαΐου

Στην Κάλυμνο, η οποία βρίσκεται σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων, μεταβαίνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να εξετάσει απο κοντά την εξέλιξη του κορωνοϊού στο νησί.

Τον κ. Χαρδαλιά συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου, καθώς και ειδική ομάδα διαχείρισης.

Σκοπός της επίσκεψης είναι η προσπάθεια στήριξης όλων των υγειονομικών υπηρεσιών του νησιού, η διεξοδική ενημέρωση όλων των συναρμόδιων φορέων και ο βέλτιστος συντονισμός τους για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Σημειώνεται ότι το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο λήγει τη Δευτέρα, 24 Μαΐου.

Στις 8:30 πμ θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη με συμμετοχή του έπαρχου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, Μανώλη Μουσελλή, του δημάρχου Καλυμνίων, Δημήτρη Διακομιχάλη και όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων (Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα, Νοσοκομείο Καλύμνου κ.ά.).

Η ειδική ομάδα διαχείρισης που συνοδεύει την αποστολή, αποτελείται από τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστο Ροϊλό, τον διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Πύρρο, τους καθηγητές Λοιμωξιολογίας και μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, Θεοκλή Ζαούτη και Χαράλαμπο Γώγο, την αναπληρώτρια καθηγήτρια Νοσηλευτικής και Πρόεδρο του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (ΟΔΙΠΥ Α.Ε.), Δάφνη Καϊτελίδου, καθώς και την επίκουρη καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Καρολίνα Ακινόσογλου.

Διαβάστε ακόμη:

Οργή Ερντογάν για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία

Brexit: Η νέα αγορά άνθρακα της Βρετανίας κάνει πιο ακριβούς τους ρύπους

Ρέτσος: Οι παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν