Στο Αιγαίο Πέλαγος πλέουν τα δύο σούπερ – γιοτ του Ρώσου μεγιστάνα Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο των ευρωπαϊκών όσο και των βρετανικών κυρώσεων, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. 

Το «Solaris», αξίας 600 εκατ. δολαρίων, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα, ακριβώς απέναντι από το νησί της Κω. Μάλιστα, το μήκους 42 μέτρων γιοτ, έχει πορεία προς τη Δύση, χωρίς ωστόσο να έχει δηλωμένο τελικό προορισμό.  


Πηγή: Marine Traffic

Την ίδια ώρα, το δεύτερο υπερπολυτελές σκάφος του Αμπράμοβιτς, «Eclipse», αξίας 700 εκατ. δολαρίων, πλέει επίσης χωρίς προκαθορισμένο προορισμό, ενώ βρίσκεται στα ανοιχτά της Κρήτης.  


Πηγή: Marine Traffic

Ο Ρώσος ολιγάρχης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Chelsea, έχει τεθεί στο στόχαστρο μιας σειράς κυρώσεων, εξαιτίας των στενών σχέσεων που διατηρεί με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Οι κυρώσεις της Δύσης, επί της ουσίας, σημαίνουν ότι ο ίδιος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και γι’ αυτό τον λόγο, οι θαλαμηγοί του αδυνατούν να «δέσουν» σε κάποιο από τα λιμάνια της Ε.Ε. 

Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι Ρώσοι μεγιστάνες, οι οποίοι είδαν τα πολυτελή τους σκάφη να κατάσχονται από τις αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας κ.ο.κ. 

Ας σημειωθεί ότι η περιουσία του Αμπράμοβιτς, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται είτε στο Ισραήλ είτε στη Ρωσία, υπολογίζεται σε 13,6 δισ. δολάρια. 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΤΕΚ: Ποια είναι η εταιρεία της μεγάλης έκρηξης στα Γρεβενά

Το top 5 των ακριβότερων και των οικονομικότερων περιοχών σε όλη την Αττική – Μειωμένα τα πωλητήρια για σπίτια

Άννα Αγγελικούση: Παρέλαβε το 2ο νεότευκτο φορτηγό πλοίο μέσα στο 2022