Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε συμμορία που έφερνε παράνομα ποτά από τη Βουλγαρία

  • newsroom


Σύμφωνα με τη δικογραφία, τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο τα μέλη της συμμορίας έφερναν λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία για να τα προωθήσουν σε καφέ, μπαρ και μίνι μάρκετ

Σε καφέ-μπάρ και μίνι μάρκετ σε Θεσσαλονίκη, Πέλλα και Πιερρία φαίνεται ότι κατέληξαν εκατοντάδες φιάλες με αλκοολούχα ποτά, τις οποίες εισήγαγε παράνομα από τη Βουλγαρία εγκληματική ομάδα, όπως αποκάλυψε έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμορία, λαθρεμπορία και πλαστογραφία, ενώ παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία τούς καταλογίζει ότι τουλάχιστον από τον περασμένο Μάιο έφερναν λαθραία αλκοολούχα ποτά από τη γειτονική χώρα, τα αποθήκευαν στα σπίτια τους, ενώ στη συνέχεια κολλούσαν πλαστές ετικέτες με ελληνικούς χαρακτήρες πάνω στα εμπορεύματα, πριν τα διαθέσουν στο δίκτυο των πελατών τους.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.237 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, 3.721 πλαστές ετικέτες διαφόρων επωνυμιών αλκοολούχων ποτών, ένα φορτηγό τύπου βαν και υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την απόξεση και θερμοκόλληση των πλαστών ετικετών.

Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη τέσσερα πρόσωπα, ιδιοκτήτες ή νόμιμοι εκπρόσωποι καταστημάτων, μέσω των οποίων φέρεται να πωλούνταν τα λαθραία εμπορεύματα.

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν – Ενεργειακή κρίση: Αυτά είναι τα μέτρα που θα στηρίξουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Έκρηξη των ναύλων για τα LNG carriers – Πρωταγωνιστές οι Έλληνες εφοπλιστές και σε αυτή την κατηγορία

Γιατί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη αξιοποιείται ως «χρυσή ευκαιρία» από τον Πούτιν