Ελλάδα

Τζανάκης: Ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων (vid)

  • newsroom


Μέχρι και 200.000 τα ενεργά κρούσματα στην πραγματικότητα – Τι είπε για την έξοδο του Πάσχα

Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, αναφορικά με την πιθανή συγκέντρωση πολλών ανθρώπων στους ναούς την περίοδο του Πάσχα.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε πως τα ενεργά κρούσματα μπορεί να φτάνουν τις 200.000. Μετά τις 20 του μήνα αναμένουμε να μειωθεί ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κάμψη των διασωληνωμένων – θανάτων θα έρθει με μια χρονοκαθυστέρηση 2-3 βδομάδες μετά την κάμψη των κρουσμάτων και τα νοσοκομεία θα πιέζονται μέχρι τις 20/4. «Ελπίζω ότι θα σταματήσουμε γύρω στα 900 κρεβάτια».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο καθηγητής τόνισε πως ζούμε μια παρατεταμένη κορύφωση του κορωναϊού καθώς είναι μεγάλη η διασπορά υπογραμμίζοντας πως το το νούμερο των 200 χιλιάδων ενεργών κρουσμάτων εξάγεται από μια προσομοίωση που έχουν κάνει και που δείχνει πως τα κρούσματα είναι 4-6 φορές πιο πάνω από το αριθμό που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ.

Σημείωσε πως ίσως είναι και τριπλάσια από αυτά που ανακοινώνονται και ότι αν γινόταν τεστ σε όλο τον πληθυσμό θα ανακαλύπταμε 8000 – 9000 την ημέρα.

Τόνισε πως δεν τηρείται η καραντίνα και ότι καλύτερα είναι να συνεχίσουμε σε μια πιο χαλαρή λειτουργία.
Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο κάθε ναός το Πάσχα μπορεί να γίνει γενέτειρα πολλών κρουσμάτων. Σημείωσε πως η εκκλησία πρέπει να μπει προ των ευθυνών της – αν και είναι υπέρ της – και πως θα πρέπει να μην βάζει το κράτος μπροστά και να το πιέζει για τις λειτουργίες της.

Αναφορικά με τις μετακινήσεις σχολίασε πως η επιτροπή έχει όλα τα στοιχεία για να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Διαβάστε ακόμα:

Γκέιτς, Μασκ, Μπέζος: Γιατί η εμμονή τους με την κλιματική αλλαγή μπορεί να έχει λάθος στόχους

Ελληνικό Αλουμίνιο: Ο 3ος πιο εξαγωγικός κλάδος της χώρας με αξία εξαγωγών €1.7 εκατ.

Κυνηγοί: Ποιοι δεν θα πληρώσουν τέλη για την έκδοση άδειας θήρας

Απόρρητο Απόρρητο