Διαθέσιμη και για εκείνους  που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 3 είναι η εφαρμογή Gov.gr Wallet, επιτρέποντας στους πολίτες την έκδοση της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τους τηλέφωνο.

Από τους συνολικά 149.075 που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την εφαρμογή, οι 85.324 προχώρησαν τις διαδικασίες για τα ψηφιακά αντίγραφα της αστυνομικής ταυτότητας και οι 63.751 για τα διπλώματα οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο.

Σημειώνεται ότι εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Ιουλίου, με 60.000 να μπαίνουν στην εφαρμογή Gov.gr Wallet

Αναφερόμενος στην εφαρμογή, ο Κυριάκος Πιερρακάκης  είπε πως «η σύλληψη είναι να μπορέσει να περάσει η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης, για αρχή, στο κινητό τηλέφωνο. Στην πορεία θα προσθέσουμε σε αυτή την εφαρμογή, δηλαδή στο wallet.gov.gr και άλλα έγγραφα, όλα τα ταυτοποιητικά έγγραφα». Όσα έγγραφα εντάσσονται στην εφαρμογή είναι απολύτως ισοδύναμα εντός της επικράτειας για κάθε νόμιμη χρήση.

«Κάθε μέρα θα ανοίγει και 1 ακόμη νούμερο ΑΦΜ, για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την κίνηση γιατί από πίσω δεν είναι μόνο τα καινούργια μητρώα, είναι και τα παλιά συστήματα» εξήγησε ο υπουργός. «Ο κόσμος έχει δείξει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Περιμένουμε να μας δώσουν τα στοιχεία κεντρικά από την apple και την google πόσοι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή. Εικάζουμε ότι αυτό το νούμερο είναι πολλαπλάσιο γιατί υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που την έχει κατεβάσει, χωρίς ακόμα να έχει πρόσβαση λόγω του ΑΦΜ του στις υπηρεσίες της».