Ενέργεια & Περιβάλλον

ΑΔΜΗΕ: Μπαίνει σε εφαρμογή σχέδιο για κυλιόμενες διακοπές ρεύματος στην Αττική

  • Μαριάννα Τζάννε
ρεύμα


Ποιες γραμμές μεταφοράς βρήκαν εκτός συστήματος και ποιες οι επιπτώσεις στο δίκτυο - AΔΜΗΕ: Σε απειλή το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου από το νότιο μέτωπο της πυρκαγιάς στο Κρυονέρι

Σχέδιο για εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος στην Αττική έχει εκπονήσει ο ΑΔΜΗΕ σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που δημιουργεί στις υποδομές ηλεκτροδότησης η φωτιά στο Κρυονέρι.

Το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή μετέβη ο υπουργός περιβάλλοντος και ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Ο ΑΔΜΗΕ έθεσε εκτός λειτουργίας δύο κυκλώματα που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, μια από τις σημαντικότερες υποδομές Υπερυψηλής Τάσης στην Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τη γραμμή μεταφοράς από τον ‘Αγιο Στέφανο στη Λάριμνα 400 KV και τη Γραμμή Οινοφύτων 150 ΚV από τις οποίες τροφοδοτείται η Ανατολική Αττική και περιοχές των Νοτίων προαστίων αλλά και οι Κυκλάδες (Πάρος, Νάξος, Μύκονος, Τήνος κ.ά), οι οποίες διασυνδέονται με διπλή διασύνδεση με το ΚΥΤ Λαυρίου και τη Νότια Εύβοια και τροφοδοτούνται με ρεύμα που παράγεται από τις μονάδες του Λαυρίου και το Αλιβέρι.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν φόβοι να τεθεί εκτός και η γραμμή μεταφοράς στις Αχαρνές λόγω αναζωπύρωσης της φωτιάς και σε αυτή την περίπτωση θα μπουν σε εφαρμογή οι διακοπές ρεύματος.

Η σοβαρότητα της επίπτωσης στο Σύστημα εξαρτάται σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ από την εξέλιξη της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το σχέδιο προληπτικού χαρακτήρα περιλαμβάνει στοχευμένες κυλιόμενες περικοπές καταναλωτών για τις οποίες θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Τα έκτακτα μέτρα θα ληφθούν προληπτικά και μόνο στην περίπτωση που κριθεί απολύτως απαραίτητο για την προστασία της λειτουργίας και των υποδομών του Συστήματος και την όσο το δυνατόν ομαλότερη ηλεκτροδότηση των καταναλωτών.

Διαβάστε ακόμη: 

«Καυτό» δίμηνο: Οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν 4 δόσεις σε 60 μέρες 

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε alert τα εργοστάσια στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου 

«Ακτή Σαλάντι»: Πώς μπήκε οριστικό λουκέτο στο διάσημο ξενοδοχείο για γυμνιστές της δεκαετίας του ‘80 (pics)