Επιχειρήσεις

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Σε alert τα εργοστάσια στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου (pics)

  • Στέλιος Μορφίδης


Εργαζόμενοι έχουν βγει με μάνικες και καταβρέχουν τους περιβάλλοντες χώρους γύρω απ’ τα εργοστάσια ενώ τμήματα των εργοστασίων υπολειτουργούν προκειμένου να απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού - Βαρυμπόμπη: Μεγάλη αναζωπύρωση – Μήνυμα 112 για εκκένωση σε Ιπποκράτειο Πολιτεία (upd)

Επί ποδός βρίσκονται εργαζόμενοι και διοικήσεις στα δεκάδες εργοστάσια που βρίσκονται στη Βιομηχανική Ζώνη Κρυονερίου, καθώς η φωτιά πλέον πλησιάζει την περιοχή.

Εργαζόμενοι έχουν βγει με μάνικες και καταβρέχουν τους περιβάλλοντες χώρους γύρω απ’ τα εργοστάσια ενώ τμήματα των εργοστασίων υπολειτουργούν προκειμένου να απομακρυνθεί μέρος του προσωπικού.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία και ανησυχία την κατάσταση και προετοιμαζόμαστε για παν ενδεχόμενο», λέει στο newmoney η Πρόεδρος της Creta Farms κα Σύλβια Σπάνια.

Όπως εξηγεί δεν υπάρχουν άλλες οδηγίες απ’ την Πολιτική Προστασία πέραν των καθολικών μηνυμάτων που λαμβάνουν όλοι στο κινητό τους στην περιοχή.

Στο εργοστάσιο, λόγω των καλοκαιρινών αδειών βρίσκονται περί τα 80 άτομα, σχεδόν τα μισά. «Έχει βγει πολύς κόσμος και απ’ το δικό μας εργοστάσιο και απ’ τα γειτονικά και με τις μάνικες βρέχουμε τον περιβάλλοντα χώρο. Εφόσον χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε εκκένωση, κάτι που πράξαμε προ δύο ημερών», σημειώνει. Έως τότε η ομάδα ασφαλείας που έχει οριστεί στο εργοστάσιο δεν πρόκειται να αφήσει τις θέσεις της.

Φωτογραφίες απ’ την περιοχή καταγράφουν πόσο κοντά στο Κρυονέρι βρίσκεται το πύρινο μέτωπο, το οποίο την τελευταία ώρα φαίνεται να φουντώνει ενώ ακούγονται διαρκώς εκρήξεις.

Με μήνυμα της μέσω του 112 η Πολιτική Προστασία έχει ζητήσει απ’ τους κατοίκους της περιοχής να σφραγίσουν πόρτες και παράθυρα και τους καλεί να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.

Ήδη εκκενώνονται η Ιπποκράτειος Πολιτεία και η Δροσοπηγή, παρακείμενες του Κρυονερίου περιοχές.

Διαβάστε ακόμα: 

Ρεύμα: Kύμα ανατιμήσεων στα τιμολόγια μετά τον πρωτοφανή καύσωνα (Vid)

«Ακτή Σαλάντι»: Πώς μπήκε οριστικό λουκέτο στο διάσημο ξενοδοχείο για γυμνιστές της δεκαετίας του ‘80 (pics)

Αύξηση κόστους κατά 500% για ένα εμπορευματοκιβώτιο