Γρίφο συνεχίζει να αποτελεί, σύμφωνα με στελέχη της αγοράς πετρελαιοειδών, η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή. Όπως τονίζουν έμπειροι παράγοντες του κλάδου, η χθεσινή βουτιά των τιμών κατά 120 δολάρια/τόνο  αναθεωρεί τα προχθεσινά δεδομένα που έδειχναν ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα διατεθεί στην τιμή του 1,55 ευρώ το λίτρο.

Μετά τις ανατρεπτικές χθεσινές εξελίξεις υπολογίζεται ότι η τιμή του καυσίμου θα επανέλθει στις αρχικές εκτιμήσεις του 1,45 ευρώ ανά λίτρο. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς αφαιρουμένων των επιδοτήσεων που χορηγούνται από την πολιτεία με εισοδηματικά κριτήρια, το κόστος στα νοικοκυριά που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορεί να πέσει στο 1,20-1,25 ευρώ το λίτρο.

Εφόσον επαληθευτούν οι προβλέψεις, τότε το πετρέλαιο θέρμανσης θα κινηθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με το φυσικό αέριο, το οποίο παίρνει βαθιές ανάσες από την γενναία επιδότηση των 90 ευρώ ανά μεγαβατώρα που θα χορηγήσει η ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου ντίζελ που έφτασε να είναι ακριβότερο από την βενζίνη.  Ο λόγος είναι η μεγάλη αύξηση της ζήτησης και η  πανευρωπαϊκή στροφή της βιομηχανίας στο νέο καύσιμο για λόγους που σχετίζονται με το κόστος του φυσικού αερίου. Αντίθετα μείωση 15% εμφανίζουν οι τιμές της βενζίνης ως αποτέλεσμα κυρίως της ακρίβειας και του περιορισμού των μετακινήσεων.

Διαβάστε ακόμη

Εκπομπές ρύπων από αυτοκίνητα: Το δρακόντειο Euro 7 έρχεται (pic)

Ξεκινά το μεγάλο «παζάρι» σούπερ μάρκετ – βιομηχάνων για το «καλάθι του νοικοκυριού»

Η προδοσία της Παγκρήτιας, οι 16 νέες Ferrari μέσα στην κρίση, το deal της Προοδευτικής και ο μυστηριώδης δάκτυλος