Ο Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι το «κλειδί» για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής είναι η βελτίωση της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, έναν τομέα που ο ίδιος ανησυχεί ότι οι κυβερνήσεις παραμελούν.

«Η παγκόσμια υγεία είναι λίγο εκτός ραντάρ αυτή τη στιγμή», δήλωσε την σε συνέντευξή του στο Bloomberg House στο Νταβός. «Αν θέλετε να ενδιαφερθείτε για τις επιπτώσεις του κλίματος τα επόμενα δέκα χρόνια, οπότε τα χρήματα θα είναι περιορισμένα, τότε οι δαπάνες για την υγεία θα πρέπει να αυξηθούν, όχι να μειωθούν».

Τη Δευτέρα, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να δαπανήσει 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την τεχνολογία και τα προγράμματα υγειονομικής περίθαλψης το 2024. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός και περιλαμβάνει προσπάθειες για την ανάπτυξη νέων εμβολίων και φτηνών προμηθειών για τον περιορισμό της ελονοσίας, της πολιομυελίτιδας και των μητρικών θανάτων.

Ο Γκέιτς κάλεσε τις χώρες να διαθέσουν το 0,7% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος τους για βοήθεια. Οι δαπάνες για την υγεία δεν έχουν «μόνο ανθρωπιστικά οφέλη», αλλά μεταφράζονται σε οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη, δήλωσε ο Gates. «Καθώς κάνουμε τον κόσμο πιο υγιή, τότε είναι που η αύξηση του πληθυσμού φτάνει σε σταθερή κατάσταση».

Διαβάστε ακόμη

Μετωπική σύγκρουση για τα τιμολόγια ρεύματος – Προς διεύρυνση η «χρωματική παλέτα»

ΗΠΑ: Για αυτόν τον λόγο οι μέλισσες παράγουν λιγότερο μέλι

Ελον Μασκ: Γιατί θα παραστεί σε συνέδριο στο Άουσβιτς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ