Η ανάπτυξη αλγορίθμων που θα εντοπίζουν τις ρευματοκλοπές (ηθελημένων μη-τεχνικών απωλειών ηλεκτρικού ρεύματος) στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ είναι το αντικείμενο που έχει ο διαγωνισμός (datathon) που προκήρυξε ο Διαχειριστής.

Τα σχετικά δεδομένα παρουσιάστηκαν την περασμένη Παρασκευή (10.02.2023) σε ενημερωτική εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν επιστήμονες ειδικοί δεδομένων, καθώς και καινοτόμες επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία χαιρέτισε την πρωτοβουλία του ΔΕΔΔΗΕ ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δέσμευσή του προς την ψηφιοποίηση και την καινοτομία, αλλά και την εξωστρέφεια, δίνοντας την ευκαιρία σε ερευνητές και επιχειρήσεις να συμβάλουν στη μετεξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Δημήτρης Ψυχογιός, Α’ Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας της Αρχής με τον ΔΕΔΔΗΕ για την ανάπτυξη ενός έξυπνου δικτύου ενέργειας. Επίσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Elevate Greece, Μιχάλης Δρίτσας, δήλωσε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ «ανοίγει τις πόρτες σε καινοτόμες επιχειρήσεις» μέσω του HEDNO Datathon, προωθώντας τη διασύνδεσή του με το οικοσύστημα καινοτομίας, καθώς μέσω του εταιρικού του Sandbox δημιουργεί νέους «χώρους πειραματισμού».

Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, που τόνισε πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει θέσει τις βάσεις για την ψηφιοποίησή του σε τρία επίπεδα, στην εσωτερική του λειτουργία, στο Δίκτυο και στην εξυπηρέτηση πελατών.

Διαβάστε ακόμη

Ώρα… αμοιβής για όσους «κάρφωσαν» πλαστές αποδείξεις

Δημοσκόπηση Bloomberg: Υψηλά επιτόκια έως το 2024 στην Ευρωζώνη – Ποια χώρα δεν θα γλιτώσει την ύφεση

Στο 6,53% το ποσοστό του Fairfax στη Mytilineos – Κάλυψη ομολογιακού δανείου 50 εκατ. ευρώ