Ενέργεια & Περιβάλλον

ΕΔΑ Αττικής: Πάνω από 415.000 νοικοκυριά και 230.000 εμπορικοί καταναλωτές στο πελατολόγιo

  • newsroom


Η ΕΔΑ Αττικής είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ και έχει στην αρμοδιότητά της την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην Αττική

Kατά 68% έχει αυξήσει την τελευταία τριετία το πελατολόγιό της η ΕΔΑ Αττικής σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας κ. Πιέρρο Χατζηγιάννη ενώ τα δύο τελευταία χρόνια έχει πετύχει σταθερό ρυθμό ανάπτυξης των δικτύων της που αγγίζει το 15%.

Η ΕΔΑ Αττικής είναι θυγατρική της ΔΕΠΑ και έχει στην αρμοδιότητά της την ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην Αττική.

Μιλώντας χθες στο 4ο Athens Investment Forum ανέφερε ότι τα δίκτυα της εταιρείας εκτείνονται σε πάνω από 52 δήμους της Αττικής εξυπηρετώντας περισσότερα από 415 χιλιάδες νοικοκυριά και 230 χιλιάδες εμπορικούς καταναλωτές καθώς όπως τόνισε, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής φέρνει το φυσικό έξω από την πόρτα του κάθε επαγγελματία και κάθε νοικοκυριού.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην επιτυχή -όπως τη χαρακτήρισε- ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Υποδομών με προτιμητέο επενδυτή την Italgas που όπως είπε με την τεχνογνωσία που διαθέτει, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των δικτύων και την αναβάθμισή τους, ούτως ώστε να προετοιμαστεί η υποδοχή των Ανανεώσιμων Αερίων.

Τέλος, μίλησε για το πενταετές πλάνο της εταιρείας που περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα 132 εκ. ευρώ με στόχο την αύξηση της γεωγραφικής κάλυψης σε 68%, έχοντας ως κυρίαρχο πυλώνα τον ψηφιακό μετασχηματισμό.