Ενέργεια & Περιβάλλον

Ενεργειακές υποδομές: Τι περιλαμβάνει το πακέτο €300 δισ. της Κομισιόν – Τα 7 «χρυσά» ελληνικά projects

  • newsroom


Τι αναλογεί στην Ελλάδα από το mega-ευρωπαϊκό πακέτο των 300 δισ. για την ενέργεια - Ποια έργα προκρίνει η κυβέρνηση για χρηματοδότηση

Ανεβάζει ταχύτητα για τη γρηγορότερη απεξάρτηση από τους ρωσικούς ορυκτούς πόρους, αλλά και τη μεγαλύτερη ένταξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα πατά η Κομισιόν με το πακέτο εμβέλειας 300 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε δια στόματος της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν την περασμένη Τετάρτη.

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταφέρει το “ΘΕΜΑ” την προηγούμενη Κυριακή, η Κομισιόν δεν προκρίνει “ταμειακά μέτρα”, ώστε δηλαδή τα κράτη-μέλη να ανακουφίσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις βραχυπρόθεσμα, αν και επιτρέπει μια σειρά παρεμβάσεων, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό κόστος.

Από την άλλη, όμως, “τρέχει” σημαντικά στο κομμάτι των υποδομών, προκειμένου η εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία να είναι όλο και μικρότερη. Παράλληλα, ανοίγει παράθυρο για κοινές προμήθειες φυσικού αερίου και LNG από ευρωπαϊκά κράτη, σε μια προσπάθεια συγκράτησης της τιμής στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στo protothema.gr