Συμφωνία – πλαίσιο με την Αίγυπτο και την Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS) για την αποστολή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) για την Ιταλία και την Ευρώπη υπέγραψε η ιταλική Eni, σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει το Reuters, η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η συμφωνία έχει επίσης στόχο να αξιοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητες στον τομέα της έρευνας και των ξερευνήσεων στην Αίγυπτο, κυρίως στο Δέλτα του Νείλου, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Δυτική Έρημο».

Υπενθυμίζεται ότι πριν δύο μέρες (11.4.2022) ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε ότι η Eni υπέγραψε συμφωνία με την αλγερινή Sonatrach για την αύξηση των εισαγωγών σε φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία, η νέα συμφωνία με την Αίγυπτο θα μπορούσε να φέρει στην Ευρώπη το 2022 έως και 3 δισ. κυβικά LNG.

Σημειώνεται ότι η Eni κατέχει μερίδιο στο αιγυπτιακό εργοστάσιο LNG Damietta, το οποίο έχει δυναμικότητα μεγαλύτερη των 7,5 δισ. κυβικών τον χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Οι 5 λόγοι που προκαλούν καθίζηση στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Bloomberg: Το ομόλογο της Ελλάκτωρ οδεύει προς την καλύτερη επίδοση διμήνου

Ρωσία: Σε υψηλό 20 ετών στο 17,49% εκτινάχθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός