Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση αντικατάστασης ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Μοναδική προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοράς με επιδότηση η παλιά συσκευή προς αντικατάσταση θα πρέπει να λειτουργεί, αλλιώς δεν θα γίνεται δεκτή.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η επιδότηση θα αφορά 200.000 νοικοκυριά ενώ θα υπάρχουν οικονομικά κριτήρια. Η επιδότηση θα δίνεται σε συνάρτηση με το εισόδημα.

Οι δικαιούχοι

Αξίζει να σημειωθεί πως όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα τόσο μικρότερη θα είναι και η επιδότηση που θα δικαιούνται οι ωφελούμενοι. Αίτηση για το πρόγραμμα θα μπορούν να κάνουν όλοι, όμως σύμφωνα με τις πληροφορίες, προτεραιότητα θα έχουν τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑμΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Ο Κώστας Σκρέκας διευκρίνισε πως αν γίνουν 300.000 αιτήσεις, τότε θα ισχύσουν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, θα οριστούν επιλαχόντες και εφόσον βρεθούν τα χρήματα και αυξηθεί ο προϋπολογισμός της επιδότησης, τότε θα μπορούν και εκείνοι να αντικαταστήσουν τις συσκευές τους.

Μόλις ανοίξει η σχετική πλατφόρμα, οι πολίτες θα μπορούν με τους κωδικούς του taxisnet, είτε μόνοι τους, είτε μέσω του λογιστή τους, είτε και από το κατάστημα λιανικής, να δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό. Με την υποβολή αίτησης, ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει αυτόματα το κουπόνι και θα δει να αφαιρείται το ποσό απευθείας από την τιμή των νέων ηλεκτρικών συσκευών που θα αγοράσει.

Διαβάστε ακόμα:

Μητσοτάκης: Ο Πούτιν ενίσχυσε το ΝΑΤΟ και «ξύπνησε» την ΕΕ από τον γεωπολιτικό της λήθαργο

UBS: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της ουκρανικής κρίσης

Λιγνίτης σε γυναικεία ελληνικά χέρια κόντρα στην ενεργειακή κρίση