Αποφασισμένη να παρέμβει πιο αποφασιστικά και με το βλέμμα στη μεσαία τάξη είναι η κυβέρνηση ως προς την ακρίβεια των καυσίμων, καθώς πλέον οι τιμές στην αντλία έχουν πάρει την ανηφόρα και δεν δείχνουν να κάνουν άμεσα… αναστροφή πορείας. Στα νησιά, δε, όπου το επόμενο δίμηνο θα εκδράμουν και οι κάτοικοι των αστικών κέντρων, τα καύσιμα φλερτάρουν με τα 3 ευρώ, δημιουργώντας έτσι ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Οι τελικές κυβερνητικές αποφάσεις αναμένονται ως το τέλος αυτής της εβδομάδας και οι ανακοινώσεις από την επόμενη εβδομάδα, μιας και εκκρεμούν τα στοιχεία από τα φορολογικά έσοδα που θα αντανακλούν και κάποια πρώτα μηνύματα από την πορεία του τουρισμού. Αν αυτά είναι σε καλή τροχιά, τότε θα ξεκλειδώσει μια πιο γενναία, αλλά όχι «θεαματική» παρέμβαση, η οποία θα αφορά περισσότερους πολίτες σε σχέση με το fuel pass που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αύξηση του ποσού της επιδότησης που θα δοθεί, με «συνταγή» diesel δηλαδή. Παράλληλα και τα εισοδηματικά κριτήρια μελετάται να είναι πιο διευρυμένα, στην περιοχή των κριτηρίων για τον μηχανισμό επιστροφής αυξημένων καταναλώσεων ρεύματος ως 600 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το εισοδηματικό κριτήριο που είχε τεθεί ήταν στην περιοχή των 45.000 ευρώ (καθαρά).

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr