Την σύσταση του ειδικού λογαριασμού με την ονομασία «Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης», μέσω του οποίου θα επιδοτηθούν όλοι οι λογαριασμοί ρεύματος χαμηλής τάσης με 30 ευρώ/MWh σε μηνιαία βάση, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών θα καθοριστούν οι δικαιούχοι καταναλωτές με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.

Όπως αναφέρει η τροπολογία το ύψος της επιδότησης σε ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, η διαδικασία, ο τρόπος και ο χρόνος χορήγησης, ο χρόνος εκκαθάρισης, η περίοδος κατανάλωσης και άλλα θέματα σχετικά με την επιδότηση θα εξειδικευτούν μέσω της ΚΥΑ.

Επίσης με άλλο άρθρο της τροπολογίας καθορίζεται το ύψος των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων ρύπων που θα κατευθύνονται στον ειδικό λογαριασμό των ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) που διαχειρίζεται ο ΔΑΠΕΕΠ. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 60% των εσόδων.

Διαβάστε ακόμη

Οι κουβέντες της ΑΒ με τον Μασούτη, το «φιλικό» διαζύγιο της ΑΒΑΞ στον Λίβανο, η ανάσα της Lamda και το πρότζεκτ Κουτσιανά μετά την Apivita

United Group: Η «νέα» NOVA, η πλατφόρμα EON και η εμπορική αντεπίθεση

To 2022 ξεκινά το νέο mega project των 100 εκατ. ευρώ στο Φάληρο