Ενέργεια & Περιβάλλον

Next.e.Go Mobile: Έρχονται τα ηλεκτρικά οχήματα των Γερμανών στη ΔΕΘ

  • newsroom


Προς αναζήτηση χώρων για την εγκατάσταση του εργοστασίου της στην Ελλάδα  

Το ραντεβού της με την ελληνική αγορά μέσω της ΔΕΘ, δίνει η γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, η οποία πριν λίγους μήνες υπέγραψε AMOU με το Enteprice Greece για την ανάπτυξη της παρουσίας της στην Ελλάδα.

Ήδη, η e.GO Mobile έχει ξεκινήσει την εκτεταμένη μελέτη σκοπιμότητας, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης των επιλεγμένων τοποθεσιών για την εγκατάσταση του εργοστασίου της.

Επιπλέον, έχει ξεκινήσει εργασίες για τη δημιουργία του πρώτου στο είδος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπειρίας Χρήστη (UEC) και την ερευνητική ανάπτυξη για εφαρμογές θερμού κλίματος (HCA). Ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει τη δημιουργία του δικτύου πωλήσεων και εξυπηρέτησης.

Στο προγραμματισμένο road show, ύστερα από την ΔΕΘ, ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την τεχνολογία παραγωγής του e.GO, τα μοναδικά στοιχεία σχεδιασμού και τα έξυπνα χαρακτηριστικά του. Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν test drives και να παραγγείλουν άμεσα το όχημα.

Με στόχο την προώθηση της βιώσιμης ηλεκτροκίνησης και της κυκλικής οικονομίας στην Ελλάδα, η e.GO Mobile μαζί με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσαν τον σχηματισμό της πρωτοβουλίας συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας, GlobalGreenGreece. Το GlobalGreenGreece προορίζεται να αποτελέσει μια πλατφόρμα για ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεσμεύονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω βιώσιμων δράσεων υψηλού αντίκτυπου.