Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητά προμήθειες φυσικού αερίου από τη Νιγηρία, καθώς το μπλοκ προετοιμάζεται για πιθανή περικοπή του ρωσικού αερίου, δήλωσε o Mαθιου Μπάλντουιν, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με το Reuters.

Δεδομένου ότι η Νιγηρία βελτιώνει την ασφάλεια στο Δέλτα του Νίγηρα και σχεδιάζει να ανοίξει ξανά τον αγωγό Trans Niger μετά τον Αύγουστο, θα αποφέρει περισσότερες εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη.

Η ΕΕ εισάγει το 14% των συνολικών της προμηθειών υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Νιγηρία και υπάρχει δυνατότητα υπερδιπλασιασμού του ποσοστού αυτού, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία περιορίζεται από κλοπές και βανδαλισμούς σε αγωγούς, με αποτέλεσμα ο τερματικός σταθμός του παραγωγού φυσικού αερίου Nigeria LNG Ltd στο νησί Bonny να λειτουργεί σε δυναμικότητα 60%.

«Αν μπορέσουμε να φτάσουμε πάνω από το 80%, σε εκείνο το σημείο, μπορεί να υπάρξει επιπλέον LNG που θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο για spot φορτία που θα έρθουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μπαλντουιν.

Σημειώνεται ότι η  Nigeria NLG ανήκει στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NNPC Ltd, στη Shell, στην TotalEnergies και στην Eni.

Διαβάστε ακόμη:

H Ευρώπη έχει πια «πλημμυρίσει» με αμερικανικό πετρέλαιο

Η «ακτινογραφία» του τουρισμού: Αφίξεις, έσοδα και τοπ προορισμοί στην Google (πίνακας + χάρτης)

Φυσικό αέριο: Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος μετά το «ράλι» – Πότε ανακοινώνονται οι νέες χρεώσεις