Tην ενδυνάμωση του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με την δημιουργία οργανικών θέσεων ζητά από την πολιτεία η διοίκηση προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, σύμφωνα με τους στόχους της Εθνικής και Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Πρόσφατα το διοικητικό συμβούλιο έλαβε απόφαση και εισηγήθηκε προς το ΥΠΕΝ, τη σύσταση 125 οργανικών θέσεων στο ΚΑΠΕ για την δημιουργία τακτικού προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και τριών  θέσεων νομικών με σχέση έμμισθης εντολής.

Σημειώνεται ότι σήμερα στο ΚΑΠΕ απασχολούνται 80 άτομα χωρίς οργανική θέση παρά την πάροδο 36 ετών από την ίδρυση του Κέντρου.

Σαράντα οκτώ νέες θέσεις εργασίας εκτίμησε η διοίκηση του ΚΑΠΕ ότι απαιτούνται, πλέον του υφιστάμενου προσωπικού, για την επιτυχή εκτέλεση των έργων που υλοποιεί το ΚΑΠΕ και έχει εισηγηθεί προς έγκριση στο εποπτεύον Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σήμερα, το Κέντρο εκτελεί περισσότερα από 100 καινοτομικά έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς.

Οι νέες θέσεις εργασίας, κατόπιν της αναγκαίας νομοθετικής ρύθμισης από πλευράς του ΥΠΕΝ,  το οποίο θα καθορίσει και τον τελικό αριθμό τους, θα προκηρυχθούν μέσω ΑΣΕΠ, με επιθυμητή για το ΚΑΠΕ ημερομηνία ανάληψης καθηκόντων των νέων εργαζομένων την 1η Ιανουαρίου 2024.

Νέος Κανονισμός Λειτουργίας και διοικητική διάρθρωση

Στην κατεύθυνση αυτή, η Διοίκηση έλαβε κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με το απαιτούμενο προσωπικό, τη διοικητική διάρθρωση και τον κανονισμό λειτουργίας του ΚΑΠΕ, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο που διέπει τον οργανισμό και τους φορείς του δημοσίου τομέα, επιλύοντας προβλήματα δεκαετιών.

Ο νέος Κανονισμός Λειτουργίας εγκρίθηκε ήδη από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών, καλύπτοντας ένα κενό τριάντα τεσσάρων  ετών. Ο προηγούμενος είχε εκδοθεί το 1989 και είχε εν τοις πράγμασι καταστεί παρωχημένος μετά τη θεσμοθέτηση νέων κανόνων λειτουργίας για τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας  είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) εποπτευόμενο από το ΥΠΕΝ, το οποίο υπάγεται στο δημόσιο τομέα και περιλαμβάνεται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης.

Η νέα διοικητική διάρθρωση που έχει εγκριθεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομικών και αναμένεται η δημοσίευσή της, εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην επιτυχή διεκπεραίωση των φιλόδοξων έργων του ΚΑΠΕ και θα επιλύσει χρόνια προβλήματα στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση σύνθετων έργων, όπως των «πράσινων αυτόνομων νήσων», όπου πρέπει να συνεργαστεί προσωπικό από όλες τις μονάδες του ΚΑΠΕ, με αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και μέσα από δομές που δεν ανταποκρίνονται στη διοικητική διάρθρωση του 1987.

Η διοικητική διάρθρωση προβλέπει μεταξύ άλλων Τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου και Τεχνική Υπηρεσία για πρώτη φορά, τμήματα απαραίτητα για την αποτελεσματική επίτευξη των σκοπών του.

Διαβάστε ακόμη

O χάρτης των τιμών των ενοικίων σε όλη την Αττική – Τα φθηνότερα και τα ακριβότερα προάστια (πίνακες)

Τα… Καρούμπαλα του ΣΥΡΙΖΑ, το ρετιρέ των 28 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό, οι μπίζνες του Β. με Nova και του Π. με οπτικές ίνες και ο μάνατζερ που… έχασε το τρένο

Ταμείο Ανάκαμψης: Στις «ράγες» νέα έργα ασφαλείας 35 εκατ. ευρώ στον σιδηρόδρομο

Εκλογές 2023

Πού ψηφίζω: Μάθετε πού ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ