Ενέργεια & Περιβάλλον

Σκρέκας: Κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα τον χειμώνα (vid)

  • newsroom


Για τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο Κώστας Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ανακούφιση νοικοκυριών και επιχειρήσεων από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις είναι τα μεγαλύτερα σε αξία στην ΕΕ, είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, σε συνέντευξή του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Συμπλήρωσε δε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τον Ιανουάριο θα επιδοτεί και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Σκρέκας, η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Επίσης, ο Κώστας Σκρέκας σημείωσε ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα στην «καρδιά του χειμώνα».

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριό με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτου λογαριασμού, υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15902, με τον οποίο γίνεται άμεσα η επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα νοικοκυριά, τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος για ένα νοικοκυριό να μην ξεπερνάει το 15% μετά τα μέτρα στήριξης.

Για τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο Κώστας Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για την απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών, το οποίο ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο Κώστας Σκρέκας διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Διαβάστε ακομη

Cosco: Σχεδιάζει επέκταση των δραστηριοτήτων του Πειραιά μέσω dry ports στο Θριάσιο

Το μέλλον της εργασίας: Έρχεται η εβδομάδα των 4 ημερών

ΕΜΑ: Αμφιβολίες για την 4η δόση εμβολίου – Αποτελεσματικά τα εμβόλια στη μετάλλαξη Όμικρον