Συνάντηση με τους εκπροσώπους των γαλλικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα της ενέργειας είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Patrick Maisonnave, ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Laurent Thuillier, και οι εκπρόσωποι των εταιρειών Akuo Energy Greece, EDF Renewables Hellas, Elpedison, Eren Hellas, Valorem, Voltalia Greece.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική πρεσβεία, στο πλαίσιο των συζητήσεων δόθηκε έμφαση στη σημαντική παρουσία αυτών των επιχειρήσεων, στις δραστηριότητες τους, καθώς και στα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα.

Οι γαλλικές εταιρείες έδειξαν έτσι την υποστήριξή τους στους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκή και αιολική ενέργεια).

Ο υπουργός, από την πλευρά του, αναφέρθηκε στα διαδικαστικά εμπόδια που θα ξεπεραστούν με τον νέο νόμο για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης των ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμη

JP Morgan: Οι θέσεις ρεκόρ των μετρητών στα χαρτοφυλάκια δίνουν στήριξη σε μετοχές και ομόλογα

Χάμπεκ: H έλλειψη φυσικού αερίου θα κλείσει τις βιομηχανίες και θα οδηγήσει σε φτωχοποίηση

Κομισιόν: Πράσινο φως στο νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΕΣΠΑ 4,16 δισ. ευρώ – Ποιους αφορά