Ένα από τα καινούρια projects στο Κολωνάκι, στα πέριξ του Συντάγματος που βρίσκεται τώρα μετά από πολλά χρόνια αναμονής και αδειοδοτήσεων στην εκκίνηση και περιλαμβάνει μικτή εμπορική και οικιστική χρήση.

Ο λόγος για το νέο ‘’Project Kriezotou 11’’ του ομίλου Χαραγκιώνη, τα σχέδια του οποίου είναι έτοιμα, στην οδό Κριεζώτου «μία από τις πιο κεντρικές και περιζήτητες γειτονιές στην Αθήνα», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται από τον όμιλο για τη νέα επένδυση που προωθεί στην καρδιά της Αθήνας.

To έργο ενσωματώνει τη νεοκλασική πρόσοψη του παλιού κτιρίου με σύγχρονη προθήκη και θα περιλαμβάνει εμπορική χρήση στο ισόγειο με 7 υπερσύγχρονα πολυτελή διαμερίσματα, εκ των οποίων το ένα διώροφο ρετιρέ με ιδιωτική βεράντα και θέα στην Ακρόπολη.

Πρόκειται ουσιαστικά για τη νέα γενιά (ελάχιστων καινούριων) κατοικιών που βγαίνουν τώρα προς πώληση στο κέντρο της Αθήνας με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, υπερσύγχρονες προδιαγραφές και φυσικά αξίας αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Με βάση τις εγκρίσεις που έχει λάβει ο όμιλος από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, «η νέα αρχιτεκτονική πρόταση συμβάλλει στην επισκευή, αποκατάσταση και προστασία του διατηρητέου με ταυτόχρονη αξιοποίηση συνολικά του ακινήτου.

Αναδεικνύεται  η αρχική μορφή του κτιρίου, με την αποκατάσταση των όψεων και την καθαίρεση της νεωτερικής προσθήκης στον γ΄όροφο, η δε προσθήκη καθ’ ύψος με δυναμική, σύγχρονη αρχιτεκτονική μορφή, συμπληρώνει το υφιστάμενο κτίριο σε σχέση με το όμορό του επί των οδών Κριεζώτου και Ακαδημίας.

Παράλληλα, τονίζεται η διαφορετικότητα της αρχιτεκτονικής σύνθεσης της προσθήκης καθ’ ύψος, σε σχέση με εκείνη του αμιγώς διατηρητέου κτιρίου. Με την ανάδειξή του θα αποδοθεί στην περιοχή άλλο ένα δείγμα αναβίωσης ενός κτιρίου με τα χαρακτηριστικά της εποχής του με σύγχρονο τρόπο».

Το συγκεκριμένο ακίνητο 750 τ.μ. είναι ένα από τα σημαντικότερα ακίνητα του χαρτοφυλακίου του ομίλου Χαραγκιώνη, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης με την κατάρρευση του εγχώριου real estate αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα ρευστότητας οδηγώντας τελικά στη συμφωνία με το private equity fund της Fortress για εξαγορά- αναδιάρθρωση δανείων και ρευστοποίηση- αξιοποίηση ακινήτων.

Πρόκειται για ανάπλαση σε υφιστάμενο κτίριο με διατηρητέα πρόσοψη χαρακτηριστικής νεοκλασικής αρχιτεκτονικής και όπως αναφέρεται στην περιγραφή του βρίσκεται «σε κεντρικό σημείο μοναδικής προβολής και πρόκειται για το πλησιέστερο οικιστικό ακίνητο στο Σύνταγμα, ανάμεσα στις δύο μεγάλες εμπορικές αγορές της Αθήνας, με ανοικτή θέα από όλα τα επίπεδα προς τη Βασιλίσσης Σοφίας και τη Βουλή».

Διαβάστε ακόμη

Αραβική εισβολή στην Premier League – «Πόλεμος του Κόλπου 2» για τα 9,1 δισ. ευρώ των αγγλικών γηπέδων (pics)

Η ημέρα της Τράπεζας Αττικής, το ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, ο Λάκων μπίζνεσμαν και τα 23 μικρά αεροδρόμια

Φοροδιαφυγή από… συνταξιούχο €950.000- Στη φάκα της ΑΑΔΕ έξι εταιρείες