Σε περαιτέρω «επένδυση» στην περιοχή στα πέριξ της Ομόνοιας προχωρά η Dimand, η οποία ξεκινά άμεσα το επόμενο διάστημα την πολυαναμενόμενη ανάπλαση του ΜΙΝΙΟΝ.

«Τον άλλο μήνα θα ξεκινήσουμε την κατασκευή της όψης και τώρα αρχίζει η επαφή με την αγορά για τους χρήστες. Θα είναι ένα κτίριο μικτών χρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand για το project που θα αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ ως επένδυση και αποτελεί το δεύτερο για την εταιρεία στην Ομόνοια μετά τη μεταμόρφωση του Σαρόγλειου Μεγάρου στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy της Αθήνας, το οποίο έχει περάσει ήδη στην «ομπρέλα» της Prodea.

Ο ίδιος προανήγγειλε ότι η Dimand έχει «κλείσει» ήδη δύο ακόμη κτίρια στην περιοχή πέριξ της Ομόνοιας, που βρίσκεται στη βάση της αναβάθμισης, «ξεκινώντας από την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου και πάει μέχρι την Ομόνοια, την πλατεία Κοτζιά και τη συνένωση με την Αιόλου, σε όλο το κομμάτι της παλιάς, αστικής Αθήνας.

Σε αυτή τη φάση, όπως ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, η ομάδα των ανθρώπων της εταιρείας που είμαστε στη γέφυρα του πλοίου «κοιτάμε τη φουρτούνα, κοιτάμε τι μπορεί να προκύψει ως δυσκολία, ωστόσο δεν έχουμε μειώσει καθόλου το ρυθμό που τρέχουν τα έργα μας, δεν φοβόμαστε να κρατήσουμε τη μηχανή της
παραγωγής ανοικτή. Παρ’ όλ΄αυτά, θα είμαστε για τους επόμενους 18 μήνες πιο συντηρητικοί και πιο προσεκτικοί. Το σημαντικό είναι ότι μετά και την εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο η μητρική μας εταιρεία είναι αδάνειστη, και δανειζόμαστε ανά project. Αυτή την στιγμή έχουμε 20 έργα σε εξέλιξη σε διαφορετική ωρίμανση το καθένα και παρακολουθούμε πολύ στενά την αύξηση του κόστους των υλικών και του χρήματος».

Τα έργα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα έργα, σε 30 μέρες παραδίδεται το γραφειακό συγκρότημα Kaizen Campus στο Μαρούσι, ενώ η εταιρεία «τρέχει» και το μεγάλο project της ανάπλασης του Πύργου Πειραιά που θα παραδοθεί σε 12 μήνες από σήμερα με τις πιστοποιήσεις που χρειάζονται.
Αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη, όπου η εταιρεία έχει τοποθετηθεί στη δυτική πλευρά της πόλης, με δύο projects, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η αγορά των πρώην ακινήτων της ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ «ώστε να αναπτύξουμε τα πρώτα logistics υψηλής προστιθέμενης αξίας, με κέντρα επεξεργασίας μεγάλου όγκου δεδομένων (data centers), ή κέντρα έρευνας και ανάπτυξης (R&D) που θα συνδυάζονται με logistics».

Ο κ. Ανδριόπουλος επιβεβαίωσε τον πιο ενεργό ρόλο της Dimand στο γήπεδο του Βοτανικού (σ.σ. η εταιρεία έχει αντίστοιχη εμπειρία από το πιο μακρινό ως το πιο πρόσφατο παρελθόν και στα αντίστοιχα έργα του Σταδίου Καραϊσκάκη, του γηπέδου της Λάρισας και της ΑΕΚ) χωρίς να αναφερθεί πάντως σε λεπτομέρειες: «Θα είμαστε μέρος της προσπάθειας για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού και όπως όλα τα μεγάλα έργα έχει κι αυτό αστερίσκους. Ενδεικτικά, το γήπεδο της ΑΕΚ κράτησε 9,5 χρόνια. Πιστεύω ότι ο Βοτανικός θα γίνει πιο γρήγορα, εντός 5ετίας και θα είναι το πιο πολυπαραγοντικό γήπεδο που έχει γίνει ποτέ, θα αλλάξει την ομάδα και ολόκληρη την περιοχή, συνδέοντάς την με το κέντρο της Αθήνας. Είναι ευτύχημα που θα γίνει και είναι σημαντικό να γίνει γρήγορα. Γενικότερα σε σχέση με την ανάπτυξη των γηπέδων ποδοσφαίρου, θεωρώ ότι μετά από 40 χρόνια το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο είναι μονόδρομος να πάρει την παλιά του αίγλη και είναι κρίσιμος εδώ ο ρόλος της Πολιτείας τόσο σε χρηματοδοτικό πλαίσιο όσο και στο κομμάτι της εξυγίανσης».

Ερωτηθείς για τις περιοχές ανά την Ελλάδα και για τoυς κλάδους που παρουσιάζουν αυτή την στιγμή τις μεγαλύτερες προοπτικές ο κ. Ανδριόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι του τουρισμού, που μπορεί να αναδείξει πολλές και διαφορετικές περιοχές της χώρας, σε συνδυασμό ωστόσο με τις απαιτούμενες υποδομές: «Θα πρέπει να υπάρχει στρατηγική σε βάθος χρόνου με επενδύσεις στις υποδομές».

Διαβάστε ακόμη

Ο άνθρωπος που άλλαξε το design στην πρώτη του έκθεση στην Αθήνα

Η κόκκινη κάρτα στην Αττική Οδό, η Goldman Sachs αγόρασε ξενοδοχεία στη Χαλκιδική, η HIG θέλει τον Beinoglou και ο Γερμανός πολιορκεί δύο εταιρίες

Σαν να τελείωσε ο πόλεμος – Ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού