Με αραβικά κεφάλαια και την υπογραφή του πολυτελούς brand της One & Only έρχεται στη Μύκονο το νέο project 5 αστέρων που συνδέεται με την επενδυτική Monterock International, η οποία συνεχίζει με επιλεκτικές τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά και δη στους δύο premium προορισμούς, Μύκονο και Σαντορίνη.

Η νέα επενδυτική κίνηση της εταιρείας αφορά κεφάλαια ύψους 81,19 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στην περιοχή Καλαφάτη της Μυκόνου για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί από τα τέλη της περασμένης χρονιάς ο σχετικός φάκελος στο Enterprise Greece. Ο φορέας της επένδυσης, η ‘’Distinction Resorts’’ αποτελεί μέλος του oμίλου της Monterock, η οποία έχει παρουσία στο νησί τόσο στο κομμάτι της εστίασης (Coya, Nammos, Nusr-Et) όσο και στον κλάδο της φιλοξενίας έχοντας προχωρήσει από πέρυσι στην εξαγορά του πρώην Κensho, νyν N Hotel Mykonos στη γνωστή παραλία Ψαρού.

Ενεργό ρόλο στη Monterock έχει και ο Ελληνας επιχειρηματίας Πέτρος Στάθης πέραν και των «ηχηρών» επενδυτικών κεφαλαίων που τη στηρίζουν όπως π.χ. η Ιnvestment Corporation Of Dubai, η επενδυτική εταιρεία που διαχειρίζεται το κρατικό fund του Εμιράτου του Ντουμπάι, με τοποθετήσεις σε στρατηγικού χαρακτήρα επενδύσεις διεθνώς- και στην Ελλάδα- με το περυσινό deal για την εξαγορά του ‘’N Hotel’’. Σημειωτέον ότι η Mοnterock από πέρυσι έχει κάνει πιο έντονη την παρουσία της και στη Σαντορίνη με το ‘’Danae Suites Santorini’’ αλλά και το ‘’Nobu Santorini’’. Η Nobu Hospitality, το διεθνές lifestyle brand που ιδρύθηκε από τον Ιάπωνα μάγειρα Νόμπου Ματσουχίσα, τον κορυφαίο ηθοποιό Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Αμερικανό παραγωγό και επιχειρηματία Μέιρ Τέπερ έχει συνάψει μακροπρόθεσμη συμφωνία διαχείρισης με τη Monterock.

Τώρα, ειδικά για το νησί των Ανέμων, τα νέα σχέδια της Monterock International με τη συμμετοχή αραβικών κεφαλαίων, ξεπερνούν συνολικά τα 200 εκατ. ευρώ για δύο μεγάλες επενδύσεις. Η πρώτη αφορά το νέο- και πιο προχωρημένο από πλευράς ωρίμανσης- project στον Καλαφάτη για ένα ακόμη One & Only στην Ελλάδα (σ.σ. αναμένονται φέτος τα δύο ολοκαίνουρια resorts στα Αστέρια Γλυφάδας και την Κέα), ενώ το έτερο, υπό σχεδιασμό έργο είναι ένα ακόμη πολυτελές resort, αυτή τη φορά με την υπογραφή του πολυτελούς brand της Αman (σ.σ. το δεύτερο στη χώρα μας μετά από αυτό της Πελοποννήσου).

Οσον αφορά το νέο έργο στον Καλαφάτη, ύψους άνω των 81 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στα έργα προς διαβούλευση του Enterprise Greece και αφορά στη λειτουργική συνένωση πέντε όμορων ακινήτων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Καλαφάτη – Κάτω Βουνί» στη Μύκονο με σκοπό τη δημιουργία νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής ανάπτυξης που θα έχει βιώσιμα χαρακτηριστικά ανέρχεται σε 9.887 τετραγωνικά μέτρα συνολική έκταση οικοπέδων περί τα 80 στρέμματα. Η εταιρεία έχει αιτηθεί την ένταξη της επένδυσης ως «στρατηγικής» με βάση τις διατάξεις του ν.4864/ 2021 και ειδικότερα με τη λήψη φορολογικών κινήτρων του άρθρου 8, του εν λόγω νόμου.

Η επενδυτική Monterock International έχει αυτή την στιγμή παρουσία σε 18 χώρες με επενδύσεις στον χώρο της φιλοξενίας, των ακινήτων, τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τα ΜΜΕ, τη βιομηχανική παραγωγή και την παραγωγή πράσινης ενέργειας έχοντας και την στήριξη ισχυρών επενδυτικών κεφαλαίων όπως του Ιnvestment Corporation Of Dubai, το οποίο διαχειρίζεται ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων σε πολλαπλούς τομείς διεθνώς (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, ακίνητα, κατασκευές, φιλοξενία, μεταφορές κ.α.).

Σημειωτέον ότι στα τέλη του περασμένου έτους η Μonterock ανακοίνωσε τη στρατηγική της συνεργασία με την Alpha Dhabi, από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους εισηγμένους ομίλους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με «φιλόδοξα πλάνα για περαιτέρω ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου με brands πολυτελείας στους κλάδους της φιλοξενίας, του lifestyle και της εστίασης. Σε αυτά εντάσσεται και το πολύ γνωστό  brand- και στη χώρα μας- ‘’Νammos’’ με την κοινοπραξία να έχει θέσει στόχο τόσο το «άνοιγμα» σε νέες αγορές όσο και τη δημιουργία νέων concepts. H Alpha Dhabi Holding δημιουργήθηκε το 2013 και έχει αυτή την στιγμή πάνω από 100 συμμετοχές σε εταιρείες στους κλάδους υγείας, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ακινήτων, φιλοξενίας και κατασκευών με πάνω από 85.000 εργαζομένους.

Διαβάστε ακόμη  

ΟΤΕ: «Τρέχουν» οι συνδέσεις για οπτική ίνα – Πώς πηγαίνουν Payzy και Cosmote TV

Δισεκατομμύρια δολάρια ξένων επενδυτών βρίσκονται «παγιδευμένα» στη Ρωσία

ΕΡΓΑΣ: Από τις εποχές «δόξας» του Μπατατούδη, στο «άσφαιρο» σφυρί για το ακίνητο στη Λ. Αθηνών (pics)