Ολοκλήρωσε και τυπικά την παράδοση των ηνίων στην επόμενη γενιά ο γνωστός πλοιοκτήτης Συμεών Παληός. Η κόρη του Σεμίραμις ανέλαβε τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου ενώ μέχρι πρότινος ήταν αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, στην Diana Shipping τη μία από τις δύο εισηγμένες εταιρείες του Ομίλου στη Wall Street.

Στην άλλη εταιρεία, την Performance Shipping Inc πρώην Diana Containership θέση διευθύνοντος συμβούλου έχει αναλάβει ο γαμπρός του Συμεών Παληού, Ανδρέας Μιχαλόπουλος, σύζυγος της άλλης κόρης του, της Αλίκης. Η εταιρεία έφυγε από την αγορά των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και δραστηριοποιείται πλέον αποκλειστικά στη ναυτιλία με δεξαμενόπλοια.

Ο Συμεών Παληός ο οποίος κράτησε τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, αποφάσισε να ορίσει τη διάδοχη κατάσταση το καλοκαίρι του 2019 καθορίζοντας το μέλλον του Ομίλου πριν δημιουργηθούν αδιέξοδα που φέρνει ο χρόνος και η διστακτικότητα.

«Πρόκειται γα έναν καλό προγραμματισμό για το μέλλον της εταιρείας. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη» επεσήμανε στο ΝΜ πλοιοκτήτης φίλος του Συμεών Παληού.

«Κοιτάει μπροστά. Προβλέπει το μέλλον και επιλέγει ποιοι θα είναι οι επόμενοι, οι διάδοχοί του στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, έξυπνος, δεν μαλώνει, σκέφτεται πολύ και συμβουλεύει τους νέους για τα επόμενα βήματά τους».

Η Σεμίραμις έχει εμπειρίες 20 ετών στη ναυτιλιακή βιομηχανία με γνώσεις στις εξαγορές, στα πληρώματα, στις ναυπηγήσεις και στην τεχνική διαχείριση αφού άρχισε την καριέρα της ως ασκούμενη επιθεωρήτρια το 1996 στους Lloyd’s Register.

Αναλαμβάνοντας τα νέα της καθήκοντα τα οποία ουσιαστικά εκτελούσε από πέρσι, δήλωσε: «Είναι τιμή μου να αναλαμβάνω CEO και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Ανυπομονώ να οδηγήσω την εταιρεία μέσα σε ένα ευμετάβλητο και γεμάτο προκλήσεις ναυτιλιακό περιβάλλον και να διατηρήσω της θέση της ανάμεσα στους ηγέτες της βιομηχανίας». Ο Συμεών Παληός είε για την κόρη του:

«Η Σεμίραμις Παληού έχει επιδείξει τα ισχυρά προσόντα που διαθέτει για το νέο της ρόλο. Έχει βαθιά γνώση και κατανόηση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της εταιρείας μας. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξε αναπληρώτρια CEO με μεγάλη επιτυχία από τον Οκτώβριο του 2019, μία περίοδο κατά την οποία η Diana Shipping και ο κλάδος μας αντιμετώπισαν τις άνευ προηγουμένου προκλήσεις της πανδημίας. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη δύναμη ολόκληρης της ηγετικής ομάδας της Diana Shipping».

Ο Ιωάννης Ζαφειράκης αναλαμβάνει τη θέση του CFO στη Diana Shipping, σε μόνιμη βάση, καθώς είχε τοποθετηθεί σε αυτή προσωρινά από το Φεβρουάριο του 2020, ενώ θα παραμείνει CSO, Tαμίας και Γραμματέας της εταιρείας.

Τη μέχρι πρότινος θέση της Σεμίραμις Παληού ως COO της Diana Shipping αναλαμβάνει στο εξής ο Ελευθέριος Παπατρύφων.

Τέλος, ο Αναστάσιος Μαργαρώνης θα συνεχίσει να υπηρετεί την εταιρεία από τις θέσεις του προέδρου και του διευθυντή. Οι διοικητικές αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την 1η Μαρτίου 2021.

Η Σεμίραμις, σπούδασε τη Μηχανολογία στο Imperial College του Λονδίνου και μεταπτυχιακό στη Ναυπηγική στο University College. Άρχισε την καριέρα της το 1996 από την Lloyd’s Register of Shipping και για δύο χρόνια εργαζόταν ως ασκούμενη επιθεωρήτρια πλοίων.

Στη συνέχεια μεταπήδησε σε εταιρείες συμφερόντων της οικογένειάς της, όπως η Diana Shipping Agencies, με δραστηριότητα στον τομέα των ναυλώσεων. Ακολούθησε η Alpha Sigma Shipping, ενώ από τον Μάιο του 2018 η γενική συνέλευση των μετόχων της Diana Shipping Inc. αποφάσισε την εκλογή της στο διοικητικό συμβούλιο. Από τον Αύγουστο του ίδιου έτους ήταν η Γενική Επιχειρησιακή Διευθύντρια (COO) της Diana Shipping Inc έως ότου φθάσει στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου. Είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος στη Ηelmepa.

 Διαβάστε ακόμη:

Το… ξημέρωμα του αρχηγού των Καραμανλικών, η επιστροφή του Θωμά και οι περιπέτειες του Μπουτάρη

«Τοπ luxury προορισμό της Μεσογείου» θέλει το Πόρτο Καρράς έως το 2025 ο Ιβάν Σαββίδης (pics)

Diorama II: Όλο το σχέδιο για το δεύτερο fund της DECA