Στο επόμενο βήμα της συνεργασίας τους με τη σύσταση της εταιρείας Ειδικού Σκοπού που θα αναλάβει να «τρέξει» τη μαρίνα στην Πύλο προχώρησαν από κοινού η D Marinas Hellas και η Τ.Ε.ΜΕΣ. ΑΕ., το επενδυτικό σχήμα που έχει αναδειχθεί από το σχετικό διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης 40 ετών του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Στο επόμενο στάδιο θα πρέπει να υπάρξει η σχετική έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ώστε να κληθούν οι επενδυτές από το ΤΑΙΠΕΔ για την υπογραφή της σύμβασης.

Όσον αφορά τη νεοσυσταθείσα εταιρεία «Μαρίνα Πύλου Α.Ε.», αυτή έχει ως σκοπό αποκλειστικά και μόνο α) την εκτέλεση και εκπλήρωση της σύμβασης παραχώρησης η οποία θα υπογραφεί με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση υπηρεσιών λειτουργίας λιμένος (υπηρεσίες ελλιμενισμού και άλλες υπηρεσίες) και του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης των κινητών και/ή ακινήτων περιουσιακών στοιχείων εντός της χερσαίας και/ή της θαλάσσιας ζώνης της Μαρίνας Πύλου, β) τη διενέργεια κάθε είδους εμπορικών συναλλαγών/ παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη σύμβαση παραχώρησης και τη Μαρίνα Πύλου.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας εταιρείας έχει οριστεί στο ποσό του 1 εκατ. ευρώ, με τη D Marinas Hellas, συνδεόμενη με την CVC Capital Partners να συμμετέχει σε ποσοστό 70% και την Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε. του ομίλου Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με το Olayan Group, η οποία αναπτύσσει ως γνωστόν το συγκρότημα της Costa Navarino στη Μεσσηνία, να διατηρεί το υπόλοιπο 30%. Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχουν ο κ.κ. Dean Trevor Smith στη θέση του προέδρου από την D Marinas Hellas, ο διευθύνων σύμβουλος της Τ.Ε.ΜΕΣ. Ευγένιος Δενδρινός ως αναπληρωτής του προέδρου/ αντιπρόεδρος και οι κ.κ. Corinne Marie Reynaud, Konrad Jan Tyrajski, Ιωάννης Κουτσοδόντης και Στέφανος Κοντοστέργιος.

Σημειώνεται εδώ ότι κατά του ΤΑΙΠΕΔ έχει κατατεθεί προσφυγή από το δήμο της Πύλου λίγες μέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ζητώντας να περιέλθει σε αυτόν ένα κομμάτι της μαρίνας. Η συνολική αξία της συμφωνίας για την αξιοποίηση της μαρίνας ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εφάπαξ καταβλητέο ποσό 550.000 ευρώ κατά την έναρξη της παραχώρησης, συν ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων της μαρίνας.

Ο νέος παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια επενδύσεις της τάξης των 15 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της μαρίνας που, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «θα εμπλουτίσουν την εμπειρία του yachting για τους επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και από διεθνείς προορισμούς».

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτική βαθμίδα: Η σκληρή» Moody’s και οι κινήσεις των οίκων αξιολόγησης για την Ελλάδα

Στιβ Αποστολόπουλος: H συνάντηση με τον K. Μητσοτάκη και οι επιχειρηματικές κινήσεις του Ελληνοκαναδού μεγιστάνα

ΔΕΔΔΗΕ: Ερχεται η μηνιαία καταμέτρηση στα ρολόγια ηλεκτρικής ενέργειας – 2 εκατ. μετρητές έχει καλύψει ήδη ο Διαχειριστής

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ