Μικρή παράταση παίρνει η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση του ακινήτου του MINION στο κέντρο της Αθήνας, για το οποίο οι δεσμευτικές προσφορές επρόκειτο να υποβληθούν σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία μετατέθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα ώστε να υπάρξει και καλύτερη προετοιμασία από πλευράς των ενδιαφερομένων για το ακίνητο το οποίο εντάσσεται στο σχέδιο εξυγίανσης της Folli Follie.

Στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών πριν από λίγες εβδομάδες είχαν εμφανιστεί περί τα πέντε επενδυτικά σχήματα και μένει να φανεί ποιοι από αυτούς θα υποβάλλουν τελικά προσφορές στη διαδικασία της ερχόμενης εβδομάδας, με το ενδιαφέρον πάντως να παραμένει ζωηρό.

Για την αξιοποίηση του ακινήτου, στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών οι προτεινόμενες χρήσεις από τα επενδυτικά σχήματα περιλαμβάνουν από ξενοδοχείο και γραφεία μέχρι και μικτές χρήσεις για τη δημιουργία κατοικιών σε συνδυασμό με εμπορικούς χώρους.

Οι πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι στο στάδιο των μη δεσμευτικών- προσφορών από εγχώριους και ξένους επενδυτές, μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand σε κοινό σχήμα με την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Στους ενδιαφερόμενους φιγουράρει και η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels η οποία συνεργάζεται με την WH Εurope έναν επενδυτικό όμιλο με ακίνητα στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Γερμανία, έχοντας αγοράσει στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο πληθώρα ξενοδοχειακών ακινήτων, επενδύοντας σταθερά την τελευταία τριετία γύρω από την Ομόνοια.

Το ιστορικό ΜΙΝΙΟΝ επί της οδού Πατησίων έχει βγει εκ νέου στην αγορά για το τμήμα του ακινήτου, περί τα 16.000 τ.μ., που περιλαμβάνεται στη συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie και είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας (σ.σ. δεδομένου ότι το ακίνητο συνολικής επιφάνειας άνω των 20.000 τ.μ. έχει κι άλλους μικρότερους συνιδιοκτήτες αλλά στην ομπρέλα της Folli Follie βρίσκονται τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα).

Το ακίνητο είχε δοθεί ως εγγύηση από τη Folli Follie για να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση από το Arena Investors με τις πληροφορίες τώρα ως προς την αξία του τμήματος του ακινήτου, των 16.000 τ.μ., που αφορά τη Folli Follie να αναφέρουν ότι αντιστοιχεί στα πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Η γενικότερη συγκυρία πάντως στο εγχώριο real estate φαίνεται ότι ευνοεί την πώληση, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα, μεγάλα ακίνητα στην ‘’καρδιά’’ της Αθήνας.

Διαβάστε ακόμη:

Η τελευταία «κλειστή στροφή» για τον Πάνο Δάβαρη (pic)

Τι γυρεύουν το αφεντικό της Alfa Laval στο Μ.Μ. και της Do Value στην Αθήνα, το PR της Μαρίας Α. και το σούπερ ακίνητο της Bain

Epsilon Net: Το επενδυτικό σερί των 5 εξαγορών, το myData και η επέκταση στο Fintech