Λίγο πριν από τα μέσα Νοεμβρίου αναμένονται τα νεότερα αναφορικά με την αξιοποίηση του ιστορικού ΜΙΝΙΟΝ στην οδό Πατησίων, που παραμένει παροπλισμένο εδώ και πολλά χρόνια, από τη δεκαετία του ’90 κι έχει βγει τώρα εκ νέου προς πώληση στο πλαίσιο του σχεδίου εξυγίανσης της ιδιοκτήτριας του μεγαλύτερου τμήματος του ακινήτου Folli Follie.

Η αρχική ημερομηνία για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές ήταν για τις 3 Νοεμβρίου, ωστόσο ήδη η ημερομηνία έχει μετατεθεί για τις 12 Νοεμβρίου με την αγορά να αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τελικές προτάσεις που θα υποβληθούν δεδομένου ότι στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών οι προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν από ξενοδοχείο και γραφεία μέχρι και μικτές χρήσεις για τη δημιουργία κατοικιών σε συνδυασμό με εμπορικούς χώρους.

Εγγύηση για χρηματοδότηση

Το ιστορικό ΜΙΝΙΟΝ έχει βγει εκ νέου στην αγορά για το τμήμα του ακινήτου, περί τα 16.000 τ.μ., που περιλαμβάνεται στη συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie και είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας (σ.σ. δεδομένου ότι το ακίνητο συνολικής επιφάνειας άνω των 20.000 τ.μ. έχει κι άλλους μικρότερους συνιδιοκτήτες αλλά στην ομπρέλα της Folli Follie βρίσκονται τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα).

Το ακίνητο είχε δοθεί ως εγγύηση από τη Folli Follie για να εξασφαλίσει ενδιάμεση χρηματοδότηση από το Arena Investors με τις πληροφορίες τώρα ως προς την αξία του τμήματος του ακινήτου που αφορά τη Folli Follie να αναφέρουν ότι αντιστοιχεί στα πέριξ των 25 εκατ. ευρώ.

Σε αυτή τη φάση ήδη έχει υποβληθεί μονοψήφιος αριθμός -μη δεσμευτικών- προσφορών από εγχώριους και ξένους επενδυτές και μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand από κοινού με την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ καθώς και …ο συνήθης ύποπτος της πλατείας Ομονοίας, η ισραηλινή αλυσίδα Brown Hotels η οποία συνεργάζεται με την WH Εurope, έναν επενδυτικό όμιλο με ακίνητα στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία και τη Γερμανία, έχοντας αγοράσει στο κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο πληθώρα ξενοδοχειακών ακινήτων.

Στην Ομόνοια

Υπενθυμίζεται εδώ ότι από την πλευρά της, η Dimand από κοινού με την Prodea και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) έχει αυτή την περίοδο σε εξέλιξη ένα ακόμη μεγάλο project πάνω στην πλατεία Oμονοίας για το πρώτο πρώτο ‘’πράσινο’’ πιστοποιημένο ξενοδοχείο στην Ελλάδα, το οποίο θα ανοίξει στις αρχές του 2022 υπό το brand Moxy του ομίλου της Marriott στο ακίνητο του Σαρόγλειου μετά από διαγωνισμό μακροχρόνιας παραχώρησης από τους ιδιοκτήτες (Μετοχικό Ταμείο Στρατού και Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με ποσοστά αντίστοιχα 62% και 38%).

Αντίστοιχα η Brown Hotels, με συνολικά 42 ξενοδοχειακά projects στο επενδυτικό πλάνο της τριετίας σε Ελλάδα και Κύπρο, μόλις προ ημερών εγκαινίασε το νέο της Lighthouse Athens, το τρίτο της ξενοδοχείο στην Ομόνοια σε ένα ακόμη ‘’ασφαλιστικό’’ (δημόσιο) ακίνητο, το παλιό ξενοδοχείο La Mirage, παροπλισμένο και αυτό από τη δεκαετία του ’00.

Ο στόχος της Brown Hotels είναι να γίνει «η Ομόνοια ένας πόλος έλξης όλων των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, αλλά και μια ελκυστική πρόταση φιλοξενίας και διασκέδασης τόσο για τους επισκέπτες και κατοίκους, καθώς τα δώδεκα ξενοδοχεία που θα λειτουργήσουν το προσεχές διάστημα πέριξ της πλατείας, θα διαθέτουν ιδιαίτερα εστιατόρια, rooftops με πανοραμική θέα της πόλης και ιδιαίτερα clubs, ώστε να δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης μια μοναδική πρόταση φιλοξενίας και διασκέδασης», όπως ανέφεραν οι επιτελείς της στα εγκαίνια του Lighthouse προ ημερών.

Οι ίδιοι άλλωστε δεν έχουν κρύψει το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν και σε εμπορικά ακίνητα γύρω από την Ομόνοια τα οποία θα ήθελαν ιδανικά στη συνέχεια να προωθήσουν προς μίσθωση στην αγορά σε μεγάλες αλυσίδες ή μικρότερους μεμονωμένους καταστηματάρχες.

Διαβάστε ακόμη 

Non Dom: 75 «κροίσοι» από 33 χώρες ετοιμάζουν βαλίτσες για Ελλάδα (πίνακας)

Η δουλίτσα της Διάτμησης (πρώην… Φλομπέρ) το νέο ομόλογο, το «μαντήλι» του Φερίτ και η παρεξήγηση στο Annabel’s 

Στέλιος Χατζηιωάννου: easy παντού για τον Sir Stelios (pics)