Στην υπογραφή προσυμφώνου για την απόκτηση αυτοτελούς ακινήτου εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων (serviced apartments), το οποίο βρίσκεται στον Πειραιά, στην περιοχή Αγ. Διονυσίου, προχωρά η Premia Properties του Ηλία Γεωργιάδη.

Πρόκειται για ακίνητο που αναπτύσσει η Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου στην περιοχή και μάλιστα η εν λόγω συναλλαγή θα αποτελέσει την πρώτη από μια σειρά σκοπούμενων συναλλαγών στο πλαίσιο σχετικής στρατηγικής συμφωνίας – πλαισίου που συνυπέγραψαν σήμερα η Premia Properties και η Dimand S.A.

Το ακίνητο αποτελείται από 58 πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα, συνολικού εμβαδού 3.600 τ.μ. και είναι μισθωμένο σε επώνυμη διεθνή εταιρεία (Teleperformance) μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης, η οποία λήγει το 2034.

Η αξία της συναλλαγής θα ανέλθει σε 10,2 εκατ. ευρώ.

Με την ενεργοποίηση της ως άνω συμφωνίας, αλλά και με την υλοποίηση του γενικότερου επενδυτικού της σχεδίου, η Premia Properties σκοπεύει μέχρι τέλους του 2026 να έχει στην ιδιοκτησία της ένα χαρτοφυλάκιο αντιστοίχων ακινήτων συνολικής δυναμικότητας της τάξεως των 1.000 διαμερισμάτων.

Η εταιρεία, όπως επισημαίνουν οι επιτελείς της, ξεκινώντας από τη στρατηγική συμφωνία με τη Dimand S.A., σκοπεύει να επενδύσει με συνέπεια σε ποιοτικά ακίνητα στον τομέα των εξυπηρετούμενων οικιστικών ακινήτων με ισχυρούς εταιρικούς μισθωτές και μακροχρόνιες μισθώσεις. Στόχος, η επίτευξη υψηλών αποδόσεων και υπεραξιών για τους μετόχους της, καθώς και η διαχείριση του επενδυτικού κινδύνου μέσω διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου της επενδύοντας σε έναν νέο κλάδο.

Ταυτόχρονα, έχοντας πρόσφατα ολοκληρώσει την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η Premia Properties συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου και στους υπόλοιπους κλάδους ακινήτων, οι οποίοι αποτελούν βασικούς τομείς της στρατηγικής της εταιρείας, όπως κτίρια logistics, εμπορικά κτίρια τύπου big box και κτίρια κοινωνικών υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Premia Properties και βασικός μέτοχος της Sterner Stenhus Holding, κ. Ηλίας Γεωργιάδης, με την ευκαιρία της υπογραφής της συμφωνίας δήλωσε: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως γι’ αυτή την πρώτη συναλλαγή ακινήτου μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την απόκτηση ακινήτου serviced apartments, που εντάσσεται σε έναν νέο κλάδο ανάπτυξης της εταιρείας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Δημήτρη Ανδριόπουλο για τη στενή συνεργασία που ξεκινάμε».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand S.A., κ. Δημήτρης Ανδριόπουλος, δήλωσε: «Η ικανοποίηση για την έναρξη της συνεργασίας μας με την Premia Properties είναι αμοιβαία. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τις προοπτικές ανάπτυξης του Πειραιά και για την ανάγκη δημιουργίας και εκσυγχρονισμού των οικιστικών και επαγγελματικών υποδομών της πόλης. Τα επόμενα χρόνια η συνεργασία μας με την Premia θα ενδυναμωθεί περαιτέρω με έμφαση τις οικιστικές αναπτύξεις, την κοινωνική κατοικία και άλλους κλάδους ακινήτων».

Διαβάστε ακόμη

FED: Οι αγορές αναμένουν τον «χρησμό» Πάουελ – Πώς θα προετοιμάσει τους επενδυτές για το tapering

Ρεκόρ 10ετίας για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

Ομόλογα: Θετικό κλίμα μετά την Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας