Επενδύσεις

Γούρνες: «Κληρώνει» για το «Μικρό Ελληνικό» – Προσδοκίες για υψηλό τίμημα

  • newsroom


Σήμερα οι δεσμευτικές προσφορές για την έκταση των 345 στρεμμάτων στο Ηράκλειο της Κρήτης

Τις δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων επενδυτών για την παραχώρηση προς αξιοποίηση του ακινήτου των 345 στρεμμάτων στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες του Ηρακλείου Κρήτης θα υποδεχθεί σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ.

Για την παραχώρηση του «μικρού Ελληνικού», όπως έχει χαρακτηριστεί λόγω του προωθούμενου μοντέλου ανάπτυξης που επιτρέπει αξιοποίηση ανάλογη με αυτή στην έκταση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και όπως αναφέρουν κύκλοι του Ταμείου αναμένονται αρκετές ανταγωνιστικές προσφορές. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι και την τελευταία στιγμή υπήρχαν επενδυτές που πραγματοποίησαν επιτόπια επίσκεψη (site visit) στην έκταση. Πρόκειται για μεγάλους ομίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ξένα funds, εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα και άλλα επιχειρηματικά κεφάλαια.

Όπως έχει αναφέρει το newmoney, μία από τις βέβαιες» συμμετοχές στη διαγωνιστική διαδικασία αναμένεται να είναι αυτή της Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου., η οποία ήταν και η μοναδική – από τα ονόματα που ακούγονται τώρα ως ενδιαφερόμενοι – που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον σε προηγούμενη διαδικασία, το 2014.

Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός, συνεπώς όποιος καταθέσει την υψηλότερη προσφορά, αποκτά και το δικαίωμα ανάπτυξης της παραθαλάσσιας έκτασης των 345 στρεμμάτων στην πρώην αμερικανική βάση στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Μετά το άνοιγμα και την αξιολόγηση των προσφορών, το ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο της πάγιας τακτικής του, θα καλέσει όσους κατέθεσαν τις υψηλότερες και θα ζητήσει βελτιωμένες προσφορές. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να πραγματοποιηθεί με το μοντέλο του e-auction ώστε να μεγιστοποιηθεί το τίμημα και το όφελος για το Δημόσιο από την παραχώρηση της έκτασης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις και με βάση τα προαναφερόμενα, εκτιμάται πως η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί μέσα στον προσεχή Νοέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Ακρίβεια: «Τσουνάμι» ανατιμήσεων σαρώνει την αγορά (πίνακες, τιμές, pics)

Τζιμ Ντέιβις: Ο Έλληνας που έφτιαξε από το μηδέν την αυτοκρατορία των New Balance (pics)

Φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις για επενδύσεις σε «πράσινη» και φθηνή ενέργεια