Σταδιακά, εντός του τρέχοντος τριμήνου αναμένεται να μπουν οι πρώτες υπογραφές για τα συμβόλαια των αγορών στις κατοικίες του Ελληνικού, ειδικά στο κομμάτι των βιλλών, ενώ αργότερα, το δ’ τρίμηνο για το Πύργο Κατοικιών Riviera Tower.

Ειδικά όσον αφορά τις εξελίξεις στο mega project για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου με βάση την παρουσίαση της Lamda Development στους αναλυτές, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου οι βασικές εξελίξεις εντός του 2022 αφορούν τέσσερα βασικά σημεία:

  • Ισχυρό εμπορικό ενδιαφέρον για τις οικιστικές περιοχές
  • Αδειοδοτικές διαδικασίες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα
  • Εκκίνηση της κατασκευής στα έργα υποδομών
  • Επίτευξη νέων συνεργασιών (βλ. Orilina, Prodea- CGS κ.α.) μέσα από τις οποίες επιτυγχάνεται μεγαλύτερη διασπορά του ρίσκου της επένδυσης.

Οι κατοικίες

Όσον αφορά ειδικά τις τρείς οικιστικές περιοχές που έχουν προγραμματιστεί στην πρώτη φάση της επένδυσης, ξεκινώντας από τις βίλλες στο παραλιακό μέτωπο για τις οποίες υπάρχει εξασφαλισμένο ενδιαφέρον μέσω προκαταβολών για όλα τα οικόπεδα, τα πρώτα συμβόλαια θα ξεκινήσουν να υπογράφονται σταδιακά εντός του τρέχοντος τριμήνου. Τα συνολικά έσοδα για τη Lamda αντιστοιχούν σε 190 εκατ. ευρώ, με το ήμισυ να καταβάλλεται με τις υπογραφές.

Για τον Πύργο Κατοικιών Riviera Tower τα συνολικά έσοδα εκτιμώνται σε 600 εκατ. ευρώ, με τις πρώτες υπογραφές να ξεκινούν σταδιακά το δ’ τρίμηνο του 2022 και παράλληλα με τις υπογραφές θα πληρώνεται και το 20% του τιμήματος. Το εξασφαλισμένο ενδιαφέρον (μέσω προκαταβολών από τους πελάτες) αφορά τα ¾ των τ.μ.. Σημειώνεται ότι μέσα στον Ιούνιο εξασφαλίστηκε η προέγκριση της άδειας καθώς επίσης και η πρώτη πιστοποίηση με βάση τα πρότυπα LEED και σύμφωνα με την παρουσίαση στους αναλυτές, η εταιρεία βρίσκεται σε τροχιά έκδοσης της οικοδομικής άδειας εντός του γ’ τριμήνου.

Για τα condos, τις διώροφες- τριώροφες κατασκευές με τα διαμερίσματα -condos το δεδηλωμένο ενδιαφέρον, επίσης μέσω των προκαταβολών, είναι για τα ¾ των τ.μ., ενώ τα συνολικά έσοδα εκτιμώνται στα 270 εκατ. ευρώ.

Πέραν του οικιστικού τμήματος της επένδυσης, σημαντικό ενδιαφέρον καταγράφεται και για το Vouliagmenis Mall, την εμπορική ανάπτυξη εντός του επιχειρηματικού κέντρου («Commercial Hub») στην περιοχή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί εκδήλωση ενδιαφέροντος από ενοικιαστές που ξεπερνά το 80% της μικτής εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA) και εντός του 2023 αναμένεται να έχουν υπογραφεί τα βασικά σημεία των μισθωτικών συμφωνιών για το 65% της εκμισθώσιμης επιφάνειας (GLA).

Διαβάστε ακόμη:

Ο νέος «χάρτης» στις πληρωμές μετά τις παρατάσεις

Μπαράζ «λουκέτων» στα Starbucks λόγω ναρκωτικών και διαταραγμένων πελατών – Τι αποκάλυψε ο CEO

Ευρώπη: Οι εργαζόμενοι πρέπει να προστατεύονται από τον καύσωνα