Διεκδικήσεις άνω των 10 εκατ. ευρώ για αμοιβές διαχείρισης και λοιπά κόστη, εγείρει η Dolphin Capital Partners (DCP) του Μίλτου Καμπουρίδη από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου Dolphin Capital Investors (DCI), η οποία «τρέχει» ως γνωστόν και τη μεγάλη τουριστική στρατηγική επένδυση, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, για το Kilada Hills στην περιοχή της Ερμιονίδας στην Αργολίδα.

Το πλήρες κείμενο της αγωγής κατατέθηκε από την εταιρεία του γνωστού επιχειρηματία στα βρετανικά δικαστήρια στις 19 Μαΐου (σ.σ. σε συνέχεια της δήλωσης αγωγής που είχε γίνει τον περασμένο Απρίλιο) και περιλαμβάνει διεκδικήσεις από παρελθούσες και μελλοντικές αμοιβές που είχε λαμβάνειν η DCP, στο πλαίσιο της συμφωνίας διαχείρισης επενδύσεων που είχε συνάψει με την DCI και διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο εμφύλιος των δύο πλευρών που οδήγησε τελικά και στην ολική ρευστοποίηση της συμμετοχής του 9,73% του κ. Καμπουρίδη στην εισηγμένη εταιρεία ξέσπασε στις 20 Μαρτίου, όταν η αγγλική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να απομακρύνει τον κ. Καμπουρίδη που είχε συνδέσει το όνομά του με την πορεία τoυ ομίλου της Dolphin από το ξεκίνημά της, το 2004, παύοντας παράλληλα και τη συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων μεταξύ της εισηγμένης και της εταιρείας του DCP.

Αφορμή για την καταγγελία της διαχείρισης επενδύσεων στάθηκε η παλαιότερη συμφωνία της πώλησης του 2018, όταν η DCI προχώρησε τότε στην πώληση στην Grivalia Ηospitality του πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος «Amanzoe» στο Πόρτο Χέλι, με τον κ. Καμπουρίδη να έχει συνάψει από τότε συμφωνία προαίρεσης αγοράς, πέραν του αρχικού 15%, επιπλέον ποσοστού 15%, χωρίς όμως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει σήμερα η εισηγμένη, αυτό να γνωστοποιηθεί τη δεδομένη, χρονική στιγμή. Πλέον και μετά από την πρόσφατη συμφωνία με τον κ. Καμπουρίδη, η Grivalia έχει καταστεί ιδιοκτήτρια στο 100% του 5άστερου resort στο Πόρτο Χέλι.

Τώρα, στο πλήρες κείμενο της αγωγής που κατατέθηκε στις 19 Μαΐου κατά της εισηγμένης Dolphin Capital Investors, πέραν των χρηματικών διεκδικήσεων, ζητείται, μεταξύ άλλων, από την εταιρεία του κ. Καμπουρίδη, να υπάρξει και δήλωση της αγγλικής εταιρείας, ότι η DCP δεν αθέτησε τη μεταξύ τους συμφωνία διαχείρισης επενδύσεων και η διακοπή της έγινε παράνομα τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά τις τελευταίες αυτές εξελίξεις, θα πρέπει να αναμένεται η επίσημη θέση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου από την εισηγμένη, η οποία επιπλέον θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να έχει ανακοινώσει και τα οικονομικά αποτελέσματα του 2022 μαζί με τα νεότερα για τις τρέχουσες επενδύσεις της, συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Kilada Hills, που ήταν μάλιστα και η πρώτη μεγάλη τουριστική επένδυση με γκολφ, ξενοδοχείο και κατοικίες που έλαβε οικοδομική άδεια μέσω της fast track διαδικασίας των στρατηγικών επενδύσεων.

Διαβάστε ακόμη

Οικογένεια Λαϊνόπουλου: Η ώρα του σφυριού για το «στρατηγείο» της Κηφισιάς (pics)

«Ευκολίες πληρωμής» για τον λογαριασμό της εφορίας

Εκλογές 2023: Το στοίχημα των ψήφων και οι περιοδείες Μητσοτάκη στον δρόμο για την 25η Ιουνίου

Εκλογές 2023

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ