Ενώνουν δυνάμεις η Radisson με την Gnosis Investments για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου πέντε «επώνυμων» ξενοδοχείων, δυναμικότητας 1.300 δωματίων, που θα φέρουν το brand του γνωστού ξενοδοχειακού ομίλου σε ακίνητα, αστικά, εντός Αθηνών, αλλά και resorts. Πρόκειται για ακίνητα τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία ή μισθώνονται από την επενδυτική, ισραηλινών, κυρίως, κεφαλαίων, υπό τη διοικητική ομάδα των κ.κ. Πέτρου Πολίτη, Gal Wagner και Guy Zadik.

Στο πλαίσιο ακριβώς αυτής της συνεργασίας εντάσσεται και η δημιουργία του νέου Radisson RED στην οδό Μητροπόλεως, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στα τέλη του 2024- αρχές 2025, με 112 δωμάτια σε δύο όμορα ακίνητα ιδιοκτησίας της Gnosis Investments πολύ κοντά στη Μητρόπολη Αθηνών. Επίσης, εντάσσεται και η μετατροπή σε ξενοδοχείο του εμβληματικού διατηρητέου της εμβληματικής Διπλαρείου Σχολής στην πλατεία Θεάτρου κοντά στην Ομόνοια, μετά την μακροχρόνια μίσθωσή του από την επενδυτική ακινήτων.

Και στις δύο περιπτώσεις, κεντρικό στοιχείο των νέων μονάδων 4 και πλέον αστέρων θα είναι ο συνδυασμός υψηλών στάνταρντς πολυτελούς διαμονής και γαστρονομικής εμπειρίας, με τη Radisson ήδη να ανακοινώνει προ ημέρων την στρατηγική συνεργασία για το Radisson RED της Μητροπόλεως με το γνωστό σεφ Ακη Πετρετζίκη.

«Ο Άκης Πετρετζίκης, φέρνει το πάθος του για την ελληνική κουζίνα και τα ελληνικά προϊόντα με σκοπό να δημιουργήσει ένα μοντέρνο μεσογειακό bistro, με μια σύγχρονη προσέγγιση στην παρουσίαση και τον συνδυασμό των γεύσεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την προσθήκη ότι «το εντυπωσιακό roof top bar – εστιατόριο, με θέα την Ακρόπολη θα είναι το πιο ελκυστικό κομμάτι του κτιρίου και υπόσχεται να γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα hotspots της Αθήνας. Η συνεργασία μας με τον Άκη Πετρετζίκη διασφαλίζει τη γαστρονομική εμπειρία επισκεπτών και κατοίκων της πόλης, αντικατοπτρίζοντας τον ζωντανό πολιτισμό και τις γεύσεις της Αθήνας».

Το κομμάτι της γαστρονομίας θα έχει κεντρικό ρόλο και στο νέο Radisson Theatrou Square Athens στο ιστορικό κτίριο της Ελληνικής Βιοτεχνικής Εταιρείας–Διπλαρείου Σχολής με τη δημιουργία αγοράς τροφίμων (food market) στο ισόγειο του. Το νέο ξενοδοχείο στο ιστορικό ακίνητο των 8.327 τ.μ. αναμένεται να ανοίξει κι αυτό από το 2024 και μετά, με το αρχικό πλάνο να περιλαμβάνει 180 δωμάτια και σουίτες- αν και μπορεί να οριστικοποιηθεί σε μικρότερο νούμερο- με τις δυσκολίες σε επίπεδο κατασκευαστικών εργασιών να είναι δεδομένες λόγω του χαρακτήρα του ακινήτου ως διατηρητέο.

Αντίστοιχα, προς τα πίσω έχει πάει και το χρονοδιάγραμμα για τη νέα μονάδα της οδού Μητροπόλεως όπου, αρχικά προβλεπόταν η λειτουργία εντός του 2023, ωστόσο επίσης η δυσκολία του εγχειρήματος ήταν δεδομένη αφού δύο όμορα παλιά κτίρια- το ένα μάλιστα με ιδιαίτερες αρχιτεκτονικές απαιτήσεις– χρειάστηκε να ενωθούν και να λάβουν εν συνεχεία τις σχετικές εγκρίσεις.

Με την εν λόγω συνεργασία η Radisson, επεκτείνει περαιτέρω το ξενοδοχειακό της «αποτύπωμα» στη χώρα μας, όπου ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ένα ευρύ πρόγραμμα επέκτασης έχοντας πλέον έξι ξενοδοχεία σε λειτουργία στην Ελλάδα, πέραν των νέων που προγραμματίζονται. Από την πλευρά της, η Gnosis εξασφαλίζει ως συνεργάτη για τα ακίνητά της ένα ισχυρό όνομα της διεθνούς αγοράς με προοπτική για περαιτέρω συνεργασία για υφιστάμενα ή μελλοντικά περιουσιακά της στοιχεία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που αναφέρει η Gnosis, η αξία των περιουσιακών της στοιχείων στην Αθήνα αντιστοιχεί σε 200 εκατ. ευρώ, η επιφάνεια των ακινήτων που έχουν αποκτηθεί στην ελληνική πρωτεύουσα αντιστοιχούν σε 100 χιλ. τ.μ., ήδη έχουν ανακαινιστεί «από το Α ως το Ω» 10.000 τ.μ., ενώ η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε πωλήσεις ακινήτων μέσα από το χαρτοφυλάκιό της, οι οποίες αντιστοιχούν σε μία επιφάνεια της τάξεως των 20 χιλ. τ.μ..

Το Radisson Hotel Group είναι ένας από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες και περισσότερα από 1.700 ενεργά και υπό κατασκευή ξενοδοχεία. Ο όμιλος διαχειρίζεται πάνω από 1.000 ξενοδοχεία σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Ασία-Ειρηνικό.

Το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Radisson Hotel περιλαμβάνει τα Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson και το prizeotel, συγκεντρωμένα κάτω από την εμπορική ομπρέλα της Radisson Hotels. Την περίοδο 2021- 2022, ο όμιλος έκανε το σημαντικό «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά με τα “Radisson Blu Zaffron Hotel” στη Σαντορίνη και “Radisson Blu Euphoria Resort” στη Μύκονο, καθώς και με το Radisson Resort Plaza Skiathos.

Διαβάστε ακόμη

Το “όγδοο θαύμα” του κόσμου: Η πιο θρυλική ορεινή διαδρομή στον πλανήτη

Οικογένεια Ακκά: Βγαίνει στο σφυρί η κεντρική μονάδα της Ελληνικής Υφαντουργίας στα Γιαννιτσά (pics)

Ποιες είναι οι νέες υποχρεώσεις όσων νοικιάζουν πολλά Airbnb

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ