Δεν έχει προλάβει καλά-καλά να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία από τον ιδιοκτήτη, το Ιδρυμα Μποδοσάκη και τον σύμβουλό του, την εταιρεία εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων Κεντρική – Savills Hellas, και ήδη η επικείμενη μίσθωση του Μεγάρου Μποδοσάκη επί της λεωφόρου Αμαλίας 20 στο Σύνταγμα έχει δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση στο εγχώριο real estate.

Η αγορά αναμένει με μεγάλο ενδιαφέρον τις υποψηφιότητες που θα καταθέσουν μη δεσμευτική προσφορά στις 17 Ιουλίου.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πέραν του προφανούς, της χρήσης γραφείων δηλαδή, η ενδεδειγμένη αξιοποίηση θα ήταν η μετατροπή του σε ξενοδοχείο λόγω της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, αλλά και πολύ περισσότερο της θέσης του ακινήτου στην καρδιά της πρωτεύουσας απέναντι από τον Εθνικό Κήπο.

Ο σημερινός μισθωτής, η Eurobank, αναμένεται να φύγει έως το τέλος του 2023, οπότε και λήγει το συμβόλαιό του, για να μεταφερθεί στο νέο, πράσινο κτίριο επί της Σταδίου, που είχε αποκτηθεί το 2018 από την τότε Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (συγχωνεύτηκε μετέπειτα με τη Eurobank) και έχει συνολική επιφάνεια 4.650 τ.μ. με απρόσκοπτη θέα στην Παλιά Βουλή. Το Μέγαρο Μποδοσάκη έχει συνολική επιφάνεια 12.819 τ.μ. και μισθώνεται είτε αυτοτελώς είτε τμηματικά.

Στελέχη του εγχώριου real estate σχολίαζαν  ότι «ίσως να πρόκειται για το μοναδικό μεγάλο ακίνητο στην περιοχή του Συντάγματος που έχει βγει στην αγορά αυτή τη στιγμή και σίγουρα είναι μοναδικό». Τα αρχιτεκτονικά σχέδια του Μεγάρου Μποδοσάκη φέρουν την υπογραφή του Ανδρέα Πλουμιστού (1897-1962), ιδρυτικού μέλους της Ελληνικής Αρχιτεκτονικής Εταιρείας, που ήταν για πολλά χρόνια επικεφαλής του αρχιτεκτονικού τομέα στον Δήμο Αθηναίων, έχοντας υπ’ ευθύνη του τις προσθήκες και τη σημερινή εικόνα του δημαρχείου της πρωτεύουσας.

Το εξαώροφο Μέγαρο Μποδοσάκη θεωρείται το καλύτερό του έργο. Αρχισε να κατασκευάζεται από το 1949 έως το 1958, οπότε και ολοκληρώθηκε, στεγάζοντας το στρατηγείο των επιχειρήσεων Μποδοσάκη. Εύλογα, η αξία του ακινήτου είναι στα 72,54 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία στο τέλος Δεκεμβρίου του 2022, έχοντας αυξηθεί έναντι των 71 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2021.

Διαβάστε ακόμη

Ανταρσία στη Ρωσία: «Ασταθές το Κρεμλίνο, ταπεινωμένος ο Πούτιν» – Τι αναφέρει αμερικανική έκθεση

Τράπεζες: Από τα capital controls του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, στο ολικό comeback το 2023

Θανάσης Ρουσσάκης (Roussakis Companies): Από το μαγαζί με προπάνιο στο Μοναστηράκι, προμηθευτής ναυτιλιακών εταιρειών σε όλο τον κόσμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ