Ένα από τα νέα projects της λεωφόρου Συγγρού, σε σχέδια των Tsolakis Architects, το οποίο μάλιστα θα έχει «πράσινα» χαρακτηριστικά εισέρχεται τώρα στην τελική ευθεία από την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Ο λόγος για το κτίριο στον αριθμό 44 της λεωφόρου, για το οποίο έχει προγραμματιστεί σήμερα η συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο σχετικά με το αίτημα της εταιρείας για την άδεια δόμησης, στο πλαίσιο των αδειοδοτήσεων που απαιτούνται για το νέο project.

Η άδεια για το υφιστάμενο ακίνητο που βρίσκεται σε κομβικό σημείο, επί των λεωφόρου Συγγρού 44, Δοντά και Φαλήρου στο Κουκάκι, στον άξονα όπου αναπτύσσονται εμπορικές δραστηριότητες, κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία, θα αφορά την αλλαγή των όψεων, εσωτερικές διαρρυθμίσεις αλλά και δημιουργία φυτεμένου δώματος.

Το έργο «The Wave», αξίας 8 εκατ. ευρώ, αφορά στην ανακατασκευή υφιστάμενου κτιρίου με αμιγή χρήση γραφείων, ενώ στον τελευταίο όροφο ανοίγεται η θέα της Ακρόπολης, μέσω της δημιουργίας χώρου καθιστικού ο οποίος πλαισιώνεται από πράσινο.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα οι νέοι χώροι θα είναι έτοιμοι στο τέλος του 2022 με προβλεπόμενο πιστοποίηση για το έργο Leed Gold.

Σημειωτέον ότι μία από τις προτάσεις που είχαν πέσει στο τραπέζι για το εν λόγω ακίνητο όσον αφορά την αξιοποίησή του περιλάμβανε και τη δημιουργία ξενοδοχείου, σενάριο ωστόσο το οποίο εν συνεχεία εγκαταλείφθηκε με δεδομένη την έλλειψη σύγχρονων, αυτοτελών γραφειακών χώρων στο κέντρο της Αθήνας.

Η Prodea Investments AEEAΠ, με ένα σύνολο επενδύσεων στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ προχωρά τώρα σε περισσότερες «πράσινες» επενδύσεις στους τομείς των γραφείων -και όχι μόνο- μετά και το πράσινο ομόλογο που εξέδωσε τον Ιούλιο 2021.

To υφιστάμενο «πράσινο» χαρτοφυλάκιο του ομίλου με βάση τα στοιχεία της εταιρείας στο τέλος του 2020, αντιστοιχεί σε 294 εκατ. ευρώ ή αλλιώς σε ποσοστό 32% του συνόλου των γραφείων, συμπεριλαμβανομένων και των κεντρικών γραφείων του ομίλου σε διατηρητέο ακίνητο στην ‘’καρδιά’’ της Αθήνας που έχει λάβει πιστοποίηση Leed Gold.

Στα νέα projects που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές περιλαμβάνονται το εμβληματικό έργο για την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και τη μετατροπή του κυρίως σε γραφεία (από κοινού με την Dimand και την EBRD στο λιμάνι), το νέο κτίριο γραφείων «Εlement» στο Μαρούσι στην οδό Φραγκοκλησιάς κ.ά.

Επίσης στον άξονα της Συγγρού περιλαμβάνεται και το νέο «πράσινο» κτιριακό συγκρότημα γραφείων επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού, Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος στην Αθήνα, για το οποίο η ΑΕΕΑΠ συνεργάζεται και στην περίπτωση αυτή με την Dimand.

Πρόκειται για τα δύο αυτόνομα κτίρια γραφείων, με συνολική επιφάνεια σχεδόν 31.000 τ.μ., η κατασκευή των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021 (κτίριο Α για το οποίο έχει ήδη υπογραφεί συμβολαιογραφικό προσύμφωνο με την Generali έναντι 34,8 εκατ. ευρώ) και το Μάιο του 2022 (κτίριο Β) αντίστοιχα.

Για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος υιοθετούνται βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ως προς την αειφορία της κατασκευής, με στόχο την πιστοποίηση του κτηρίου κατά LEED στο επίπεδο Gold.

Διαβάστε ακόμη: 

Η έξοδος της Eurobank στις αγορές, η ναυμαχία της Ψυττάλειας και ο… πράσινος Τόλης 

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 12:00 οι ανακοινώσεις για το ΑΕΠ με «φόντο» τις εξαγγελίες της ΔΕΘ

ΕΦΚΑ – ΟΑΕΔ: Οι πληρωμές μέχρι 10 Σεπτεμβρίου – Όλες οι ημερομηνίες