Χωρίς την υποβολή προσφορών κατά την Β’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου της «Νότιας Καβάλας», ολοκληρώνεται ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Παρότι μέχρι χθες το βράδυ, αρμόδιες πηγές του Ταμείου, έλεγαν ότι υπήρχε αίτημα παράτασης του διαγωνισμού, φαίνεται ότι αυτό αξιολογήθηκε ως μη σοβαρό για να δοθεί έστω και ολιγόμηνη παράταση.

Για το λόγο αυτό το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει τώρα, ότι θα αξιολογήσει τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου REPowerEU, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου διαγωνισμού στο άμεσο μέλλον για την αξιοποίηση του υπόγειου χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου ως ΥΑΦΑ. Μεταξύ των παραμέτρων που θα εξεταστούν θα είναι η δυνατότητα αποθήκευσης υδρογόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο REPowerEU για την ταχύτερη απεξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των κρατών μελών.

Διαβάστε ακόμη

Κρις Άλεν (DG ECFIN): Πολύ πιθανή φέτος η ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας – Θα αποτελέσει game changer για την Ελλάδα

Η Patek Philippe βγάζει νέα σειρά luxury ρολογιών για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια

Sotheby’s: Σε δημοπρασία 6 ζευγάρια Air Jordan του Μάικλ Τζόρνταν – Αναμένεται ρεκόρ πώλησης