Ενα επενδυτικό πλάνο που χρονολογείται αισίως από το 2016 – όταν Γερμανοί επενδυτές, μέσω της εταιρείας RE Management Ελλάς, αγόρασαν το ακίνητο προκειμένου να υλοποιήσουν ένα project περί τα 5 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ξενοδοχείου- φαίνεται ότι προχωρά τώρα στη φάση της υλοποίησης.

Ο λόγος για το ακίνητο επί της οδού Πτολεμαίων 8 στη Θεσσαλονίκη, για το οποίο είναι στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ο φάκελος για τη μελέτη ανακατασκευής του διατηρητέου κτιρίου με προσθήκη καθ’ ύψος και εσωτερικές διαρρυθμίσεις για τη χρήση του ως boutique μονάδα, πλησίον του χαρακτηρισμένου ως «έργο τέχνης» κτιρίου στη συμβολή των οδών Σβορώνου 4 και Πτολεμαίων 1.

Το ακίνητο αφορά το παλιό ξενοδοχείο «Αίγυπτος», το οποίο είχε κατασκευαστεί πίσω στη δεκαετία του ’20, όμως χρειάστηκε να διακόψει οριστικά τη λειτουργία του στα τέλη της δεκαετίας του ’70, έχοντας υποστεί ζημιές από τον σεισμό του 1978.

Οι Γερμανοί επενδυτές αγόρασαν το ακίνητο το 2016 προκειμένου να προχωρήσουν σε εργασίες κατεδάφισης και να το κατασκευάσουν εκ νέου ως πιστό αντίγραφο του κελύφους, με προσθήκη δύο ορόφων, εγχείρημα ωστόσο που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο, δεδομένου του διατηρητέου χαρακτήρα του κτιρίου και της δαιδαλώδους διαδικασίας των εγκρίσεων που απαιτούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Προστασία καταθέσεων ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ για να βάλουν «φρένο» στην κρίση μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Η μάχη του Μητσοτάκη με το «κοντέρ», τα (γνωστά) σενάρια για (μη) αυτοδυναμία, ο Κόπυ με τον Γεωργάτο για την Αίγλη και οι μαχαιριές με τα μερίσματα

Υψηλό ενδιαφέρον: Αμερικανοί, Γάλλοι και Γερμανοί θέλουν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα