Επιχειρήσεις

Adecco: Εξαγοράζει την AKKA έναντι 2 δισ. ευρώ

  • newsroom


Η Adecco θα συγχωνεύσει την AKKA με τις δραστηριότητες επιστήμης και τεχνολογίας ΙΤ, για να τονώσει τις υπηρεσίες παροχής μηχανολογικού-τεχνολογικού προσωπικού και στην έρευνα και ανάπτυξη, προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Η Adecco Group συμφώνησε να εξαγοράσει την AKΚA Technologies σε μια συμφωνία ύψους 2 δισ. Ευρώ, στη μεγαλύτερη συμφωνία που έχει προχωρήσει στην 25ετή ιστορία της η ελβετική εταιρεία προσωπικού.

Η εξαγορά της βελγικής AKKA, θα καταστήσει την Adecco την μεγαλύτερη εταιρεία παροχής προσωρινού προσωπικού με βάση τα έσοδα, ξεπερνώντας την ολλανδική ανταγωνιστική Randstad.

Η Adecco θα συγχωνεύσει την AKKA με τις δραστηριότητες επιστήμης και τεχνολογίας ΙΤ, για να τονώσει τις υπηρεσίες παροχής μηχανολογικού-τεχνολογικού προσωπικού και στην έρευνα και ανάπτυξη, προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί 8%.

Με έσοδα 3,7 δισ. ευρώ και 50.000 μηχανικούς στα βιβλία της, οι δραστηριότητες των συγχωνευμένων εταιρειών έχει το πλεονέκτημα να είναι λιγότερο ευάλωτο σε οικονομικές αναταράξεις έναντι άλλων επιχειρήσεων της Adecco, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλός της.

Διαβάστε ακόμη:

Στέλιος Χατζηιωάννου: Η easy είσοδος του sir στο delivery και τις αστικές μεταφορές

Εργασίες μέσα στον Αύγουστο για το 5* camping των 12 εκατ. από την Grivalia στη Βούλα

Deutsche Bank: Καλύτερα του αναμενόμενου τα κέρδη τριμήνου