Πλάνο για σημαντική ενίσχυση του δικτύου εξωτερικού με πάνω από 20 νέες, απευθείας συνδέσεις που θα έρθουν να προστεθούν στις υφιστάμενες έχει ο όμιλος της Aegean για τη θερινή σεζόν του 2023, προσβλέποντας στις θετικές προοπτικές του ελληνικού τουρισμού.

Το σχεδιασμό του ομίλου για περαιτέρω «επένδυση» των τουριστικών προορισμών ανά την Ελλάδα με απευθείας συνδέσεις με το εξωτερικό ανέδειξε και ο Πρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχης Βασιλάκης από το βήμα του Capital Link Forum τις προηγούμενες ημέρες στη Νέα Υόρκη. Tην ίδια στιγμή, η μεγαλύτερη εγχώρια αεροπορική θα συνεχίσει να «επενδύει» επίσης και στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την προώθησή τους στο εξωτερικό ως προορισμοί για σύντομες αποδράσεις city break.

Σημειωτέον ότι το θερινό πρόγραμμα της σεζόν του 2022 που ολοκληρώθηκε με υψηλές επιδόσεις, ειδικά στο γ’ τρίμηνο του έτους, η εταιρεία περιλάμβανε συνολικά 82 διεθνείς προορισμούς με τακτικές πτήσεις και 31 προορισμούς εσωτερικού, με ένα άθροισμα τελικά 113 προορισμών, ενώ συμπεριλαμβανομένων και των ναυλωμένων πτήσεων, οι προορισμοί έφθασαν συνολικά τους 156 σε 42 χώρες.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η ισχυρή δυναμική ανάκαμψης που κατέγραψε το 2022 η Ελλάδα στον τουρισμό, είναι πλέον ένδειξη της ενισχυμένης δυναμικής του brand της χώρας: «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές περαιτέρω δυνατότητες ενίσχυσης της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, συνεχίζοντας τις επενδύσεις αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών τόσο στους παραδοσιακά ισχυρούς τουριστικούς προορισμούς όσο και στους λιγότερο αναπτυγμένους «νέους» τουριστικούς προορισμούς της χώρας», επεσήμανε χαρακτηριστικά στo ακροατήριο του Capital Link Forum ο πρόεδρος του ομίλου κ. Βασιλάκης.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος εντείνει και τις προσπάθειες για άμβλυνση της εποχικότητας στηρίζοντας τη συνδεσιμότητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι εκτός της υψηλής περιόδου του καλοκαιριού. Eνδεικτικά στην Αθήνα και σε συνέχεια των θετικών επιδόσεων της καλοκαιρινής σεζόν, κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο διατηρήθηκαν προορισμοί που δεν εξυπηρετούνταν τον χειμώνα του 2019, από την Αθήνα. Η Βασιλεία, η Κολωνία, το Αϊντχόβεν, η  Φλωρεντία, το Όσλο, το  Ριάντ, η  Πάφος, αλλά και η Ποντγκόριτσα αποτελούν προορισμούς στους οποίους η AEGEAN επιχειρεί για πρώτη φορά κατά τη χειμερινή περίοδο από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με θετικά αποτελέσματα σε πληρότητες.

Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη ο όμιλος αναδεικνύει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στο δεύτερο μεγαλύτερο κόμβο του δικτύου της, έχοντας μεταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότερους από 2 εκατ. επιβάτες. Με ένα διευρυμένο πρόγραμμα 19 δρομολογίων εξωτερικού κατά την περασμένη θερινή περίοδο, τα περισσότερα από τα οποία πλέον διατηρούνται όλο το χρόνο και 14 δρομολογίων εσωτερικού, η AEGEAN παρέχει στη Θεσσαλονίκη το δικό της δίκτυο και διασυνδέει την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας με τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας. Μάλιστα, το φετινό χειμώνα διατηρώντας και τα έξι νέα επιπλέον διεθνή δρομολόγια προς το Αμβούργο, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη, τις Βρυξέλλες, το Μιλάνο και τη Ρώμη, που εγκαινιάστηκαν το περασμένο καλοκαίρι, η AEGEAN μόνο το Νοέμβριο κατέγραψε αύξηση της δραστηριότητας της στο εξωτερικό κατά 25%, σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2019.

Το χειμώνα 2022/ 2023 η εταιρεία θα πετάει από/ προς Θεσσαλονίκη σε 12 προορισμούς εξωτερικού σε Γερμανία, Ελβετία, Βέλγιο, Ιταλία, Κύπρο, Ισραήλ και 10 εσωτερικού, ενώ η συμπρωτεύουσα απορροφά και σημαντικό κομμάτι των νέων συνδέσεων του ομίλου για την καλοκαιρινή περίοδο του 2023: Το επόμενο καλοκαίρι, Aegean και Olympic Air εντάσσουν στο πρόγραμμά τους 21 προορισμούς εξωτερικού και 14 εσωτερικού (11 χώρες) από τη συμπρωτεύουσα, νούμερα που μεταφράζονται σε 10 νέα δρομολόγια εξωτερικού έναντι του 2019 και έως αύξηση 30% στη χωρητικότητα του δικτύου εξωτερικού σε σύγκριση πάντα με την περίοδο προ πανδημίας.

Διαβάστε ακόμη 

Ραντεβού στην τακτική σύνοδο των υπουργών Ενέργειας για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Πρεμιέρα σήμερα για τα εορταστικά καλάθια – Η πρώτη λίστα για το καλάθι του Άγιου Βασίλη

Στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός για τις συνόδους ΕΕ – ASEAN και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο