Επιχειρήσεις

Άγονοι οι πλειστηριασμοί για Γουλανδρή και Βωβό

  • Σταύρος Γριμάνης


Κανείς ενδιαφερόμενος για τα τρία διαμερίσματα «φιλέτα» στα Παλαιά Ανάκτορα και για το ημιτελές ξενοδοχείο της ΜΒΔΤ στο Γαλατά Τροιζηνίας

Χωρίς καν να…χτυπήσει το σφυρί ολοκληρώθηκαν νωρίτερα σήμερα οι πλειστηριασμοί για τα τρία διαμερίσματα- «φιλέτα» του Μιχάλη Γουλανδρή στην περιοχή των Παλαιών Ανακτόρων, καθώς και για το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, στο Γαλατά Τροιζηνίας.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, οι πλειστηριασμοί, με επισπεύδουσα την Intrum, για τα μικρά «παλάτια» του Μ. Γουλανδρή, που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου, κατέληξαν άγονοι ελλείψει πλειοδοτών.

Πρόκειται για τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες στο ακίνητο επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1, εκ των τεσσάρων που είχε ο γόνος της εφοπλιστικής οικογένειας.

Το πιο «βαρύ» είναι το διαμέρισμα-μεζονέτα που εκτείνεται στον τρίτο και τέταρτο όροφο, συνολικού εμβαδού 689,54 τ.μ. (355,80 τ.μ. στον τρίτο και 334,27 τ.μ. στον τέταρτο) που μαζί με την αποθήκη 9 τ.μ. στο ισόγειο βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς 7,93 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου που είναι 390 τ.μ. μαζί με αποθήκη 15 τ.μ. στο ισόγειο, για το οποίο το κατώφλι είχε τεθεί στα 3,9 εκατ. ευρώ και τέλος ένα ακόμη διαμέρισμα στο ισόγειο, 133,67 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ. Για κανένα από τα τρία διαμερίσματα δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον.

Πέρυσι τον Ιανουάριο, όταν είχαν ξαναβγεί σε πλειστηριασμό οι ιδιοκτησίες Γουλανδρή, άλλαξε χέρια μόνο το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, με τίμημα 765.000 ευρώ, το οποίο αποκτήθηκε από εταιρεία.

Οι ιδιοκτησίες στο ακίνητο της Β. Γεωργίου κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για χρέη του Μ. Γουλανδρή προς τις τράπεζες, καθώς είχαν εγγραφεί υποθήκες για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που δόθηκαν την περίοδο 2006-2010. Ο τελευταίος πλειστηριασμός για τα τρία διαμερίσματα είχε γίνει στις 4 Μαρτίου 2020, αλλά ματαιώθηκε και πάλι ελλείψει πλειοδοτών.

Έτσι, αναμένεται ότι το σφυρί θα ξαναχτυπήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιθανά με μειωμένες τιμές πρώτης προσφοράς.

Για τις 9 Ιουνίου, με επισπεύδουσα τη doValue και με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,57 εκατ. ευρώ, έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός για το διαμέρισμα 246 τ.μ. στον έκτο όροφο στο ακίνητο επί της οδού Στησιχόρου 11, στο οποίο διαμένει ο Μ. Γουλανδρής.

Το ξενοδοχείο του Βωβού στον Γαλατά

Στα… αζήτητα παρέμεινε, προς το παρόν τουλάχιστον, και το ημιτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα της Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, που βγήκε σε πλειστηριασμό σήμερα, με τιμή πρώτης προσφοράς στα 7.350.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την GALAXY IV FUNDING DESIGNATED ACTIVITY COMPANY, νόμιμα εκπροσωπούμενη από την Alpha Bank, υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας.

Η οικογένεια Βωβού βρίσκεται εν μέσω «καταιγίδας» πλειστηριασμών για περισσότερες από 80 ιδιοκτησίες που έχουν απομείνει στο χαρτοφυλάκιό της.

Με το συγκεκριμένο project επεδίωκε την είσοδό της στο τουριστικό real estate. Με βάση την έκθεση του πλειστηριασμού, πρόκειται για ημιτελές συγκρότημα στην περιοχή του Γαλατά Τροιζηνίας, που αποτελούμενο από 16 κτίρια για τα οποία οι εργασίες έχουν σταματήσει στο 60% από το 2009.

Ειδικότερα, το παραθαλάσσιο οικόπεδο έχει έκταση 88 στρεμμάτων. Το ακίνητο αποτελείται από ήδη υπάρχον ξενοδοχείο και συγκρότημα μπανγκαλόου 3.800 τ.μ., αλλά και ημιτελείς ημιανεξάρτητες μονάδες κατοικιών με συνολική επιφάνεια κτιρίου 18.000τ.μ., και δύο οικόπεδα με συνολική έκταση 24.000 τ.μ.

Διαβάστε ακόμα:

Αγοράζουν πλοία σαν να μην υπάρχει αύριο – Πρωταγωνιστούν οι Έλληνες εφοπλιστές

Βίκυ Σάφρα: Παντρεύτηκε στα 17 της τον Νο1 τραπεζίτη στον κόσμο – Σήμερα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα στο Forbes

Bitcoin: Από την αγκαλιά του Έλον Μασκ στα τάρταρα – Πώς «xάθηκαν» $280 δισ. από την αγορά crypto

Απόρρητο Απόρρητο