Την παγκόσμια απαγόρευση των πάρτι στα σπίτια που διαθέτει στην πλατφόρμα της ανακοίνωσε η Airbnb, μετά τον προσωρινό περιορισμό που είχε επιβληθεί πριν δύο χρόνια λόγω της πανδημίας.

Η εταιρεία όπως αναφέρει σε ανάρτησή της απαγορεύει οριστικά τα «θορυβώδη πάρτι και εκδηλώσεις», στα οποία περιλαμβάνονται και οι συγκεντρώσεις ανοιχτής πρόσκλησης. Επίσης διατηρείται η απαγόρευση στα «σπίτια για πάρτι», δηλαδή στις κρατήσεις για ένα βράδυ προκειμένου να γίνει ένα -συνήθως- μεγάλο πάρτι.

Το 2019 η Airbnb προχώρησε στην απαγόρευση των πάρτι στα σπίτια της πλατφόρμας της μετά από ένα περιστατικό πυροβολισμών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 5 ανθρώπων σε μία τέτοια κράτηση, ενώ τον επόμενο χρόνο η απαγόρευση επεκτάθηκε καθώς ξεκίνησε η πανδημία.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της Airbnb από τότε που εφάρμοσε την απόφαση απαγόρευσης σημειώθηκε πτώση κατά 44% στις αναφορές για πάρτι σε σπίτια της πλατφόρμας. «Η προσωρινή απαγόρευση αποδείχθηκε αποτελεσματική και σήμερα ενσωματώνουμε επίσημα την απαγόρευση ως πολιτική μας», αναφέρει η εταιρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι η πρακτική εφαρμογή της απαγόρευσης δεν είναι πάντα εφικτή καθώς σε κάποιες περιπτώσεις (απομακρυσμένα σημεία, απουσία ιδιοκτητών) δεν μπορεί να ελεγχθεί ή να επιβληθεί.

Όσον αφορά τις κυρώσεις η Airbnb ανακοίνωσε ότι οι επισκέπτες που θα παραβιάσουν τους κανόνες θα έχουν συνέπειες από την αναστολή του λογαριασμού τους έως τη μόνιμη διαγραφή τους από την πλατφόρμα. Το 2021, για παράδειγμα, περισσότερα από 6.600 είδαν τους λογαριασμούς τους να αναστέλλονται εξαιτίας της παραβίασης για τη διοργάνωση πάρτι .

Διαβάστε ακόμη:

Ο «χρησμός» της UBS για τα χρηματιστήρια – Rebound ή νέα πτώση;

Η Wall Street κατά της απόφασης για τις αμβλώσεις: Οι εταιρείες παίρνουν μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμενων

Αναλυτές: Πιθανό το καθολικό «shutdown» στις ροές ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη