Επιχειρήσεις

Airbnb: Τα μυστικά για να γίνετε ένας επιτυχημένος (και κερδισμένος) οικοδεσπότης της εταιρείας

  • newsroom


Η αφρόκρεμα των πιο επιτυχημένων hosts της Airbnb μοιράζει συμβουλές - επί πληρωμή φυσικά - για το πως να γίνει κάποιος επιτυχημένος οικοδεσπότης της εταιρείας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

Ποιος είπε ότι είναι εύκολο να γίνει κανείς ένας καλός και επιτυχημένος οικοδεσπότης της Airbnb;

Κι όμως, δεν είναι.

Γι’ αυτόν άλλωστε το λόγο, οι πιο επιτυχημένοι ιδιοκτήτες ακινήτων βραχυπρόθεσμης ενοικίασης που συνεργάζονται με τη δημοφιλή εταιρεία βρήκαν έναν τρόπο και για να μας βοηθήσουν να … τους μοιάσουμε αλλά και για να βάλουν και κάτι παραπάνω στην τσέπη τους.

Έτσι, η αφρόκρεμα των πιο επιτυχημένων hosts της Airbnb μοιράζει συμβουλές – επί πληρωμή φυσικά – για το πως να γίνει κάποιος επιτυχημένος οικοδεσπότης της εταιρείας μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα!

Ο Μπόρις Μόρντκοβιτς για παράδειγμα και η σύζυγός του, Σούζαν Ζάο, συνεργάζονται εδώ και πέντε χρόνια με την εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων εκ των οποίο τα δύο δίνουν συμβουλές! Το ζευγάρι αποφάσισε να αγοράσει το πρώτο του ακίνητο με σκοπό να ξεκινήσει να το δουλεύει με τη βοήθεια της Airbnb, ως μία έξτρα πηγή εισοδήματος, όμως, πολύ σύντομα και οι δυο τους κατάλαβαν πως ο συγκεκριμένος κλάδος είχε ψωμί.

Οι αριθμοί όμως έδειχναν πως και εκείνοι έκαναν κάτι σωστά. Τα πήγαιναν περίφημα αφού η ζήτηση για το δικό τους κατάλυμα εκτοξεύτηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και κάπως έτσι αποφάσισαν να αποκτήσουν περισσότερα ακίνητα. Τελικά, μέχρι στιγμής έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα χαρτοφυλάκιό με 44 διαμερίσματα σε 10 διαφορετικά ακίνητα.

«Με την Airbnb, υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικοί παράγοντες στο παιχνίδι, από το πώς σχεδιάζεται ένας χώρος έως τον τρόπο με τον οποίο κάνετε branding, τι φωτογραφία ανεβάζετε στην ιστοσελίδα μέχρι ακόμη και τι είδους ανέσεις μπορείτε να προσφέρετε. Και όλα αυτά τα πράγματα μεταφράζονται σε δυναμικό κέρδος» αποκαλύπτει ο  Μόρντκοβιτς στο BusinessInsider. 

Εκείνος και η σύζυγός του εξεπλάγην ευχάριστα από το πλήθος των μηνυμάτων που λάμβαναν καθημερινά κυρίως από ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την επιτυχία τους και για να γίνουν και εκείνοι επιτυχημένοι οικοδεσπότες.

Και τότε γεννήθηκε το BuildYourBnb. Ο Μόρντκοβιτς – είναι επίσης ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών ποδηλάτων Evelo – χρεώνει 275 δολάρια την ώρα για να προσφέρει στους υποψήφιους και υπάρχοντες οικοδεσπότες καθοδήγηση σχετικά με την επιλογή του σωστού ακινήτου, τη χρηματοδότηση των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεών τους και τη μεγιστοποίηση του κέρδους.

«Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στο χώρο ούτε ακόμη και τις στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από την αγοραπωλησία ακινήτων. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να πάρουν τη βέλτιστη απόφαση» δήλωσε. Ενώ το BuildYourBnb επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην οικονομική πτυχή των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, η Σάρα Καρακάιαν και η Ανέτ Γκραντ προσφέρουν συμβουλευτικές συνεδρίες που καλύπτουν τα πάντα, από το ξεκίνημα ως οικοδεσπότης έως τη λήψη καλών σχεδιαστικών επιλογών. Εκείνες είναι λίγο πιο οικονομικές. Χρεώνουν περίπου 200 ως 250 δολάρια την ώρα για συμβουλευτικές υπηρεσίες, αλλά προσφέρουν επίσης πολλές συμβουλές μέσω δωρεάν πόρων, συμπεριλαμβανομένου του podcast τους, το οποίο, όπως και η επιχείρησή τους, ονομάζεται «Ευχαριστώ για την επίσκεψη».

Η Καρακάιαν κατέχει επίσης μια επιχείρηση οικιακής βελτίωσης και σχεδιασμού που ονομάζεται Nestrs με τον σύζυγό της. Διαχειρίζεται 21 βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις και ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε 47 μέχρι το καλοκαίρι. Οι δύο επιτυχημένοι επιχειρηματίες μοιράζονται μαζί μας το πιο σοβαρό λάθος που κάνουν οι νέοι οικοδεσπότες όχι μόνο στην Airbnb αλλά και σε άλλες πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης ενοικίασης.

Oι νέοι οικοδεσπότες συχνά δεν κατανοούν πλήρως το σύνολο των δαπανών που συνεπάγεται η κατοχή και η διαχείριση μιας βραχυπρόθεσμης ενοικίασης. «Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνήθως κάνουμε είναι να αναπτύξουμε μια οικονομική δήλωση κέρδους και ζημίας που βοηθά τους πελάτες να κατανοήσουν πώς θα φαίνονται πραγματικά οι αριθμοί» αναφέρουν.

Το BuildYourBnb χρησιμοποιεί εργαλεία από εταιρείες όπως η AirDNA και η AllTheRooms για τη λήψη δεδομένων σχετικά με τις τιμές βραχυπρόθεσμης ενοικίασης και τα ποσοστά πληρότητας σε μια συγκεκριμένη περιοχή για να προβλέψει τις δυνατότητες εσόδων ενός ακινήτου.

 

 

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: «Σπριντάρει» η οικονομία με αύξηση 1,3%

Πόθεν έσχες: «Τέλος χρόνου» για τις δηλώσεις – Έρχονται «τσουχτερά» πρόστιμα

Goldman: Απαντά στις καταγγελίες για απάνθρωπα ωράρια εργασίας κάνοντας… δώρο φρούτα και σνακς