Διεθνή

Goldman: Απαντά στις καταγγελίες για απάνθρωπα ωράρια εργασίας κάνοντας… δώρο φρούτα και σνακς

  • newsroom


Οι καταγγελίες για 100 ώρες εργασίας την εβδομάδα και bullying - Ο CEO της επενδυτικής τράπεζας υπόσχεται στους νεότερους μια ημέρα ξεκούρασης!

Οι επικεφαλής της Goldman Sachs αντέδρασαν σε παράπονα χαμηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών για «απάνθρωπα» ωράρια εργασίας αποστέλλοντάς τους επιστολές με υποσχέσεις για καλύτερες ημέρες και «καλάθια δώρων» με φρούτα και σνακς, σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού Guardian.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman, Ντέιβιντ Σόλομον, έκανε λόγο για μια καταγγελία από 13 χαμηλόβαθμους υπαλλήλους, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι 100 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας και το εργασιακό bullying από συναδέλφους είχαν δημιουργήσει «απάνθρωπες» συνθήκες εργασίας.

Αν και η καταγγελία προήλθε από εργαζόμενους στις ΗΠΑ, πρόσφατες μαρτυρίες του προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το ζήτημα είναι ευρέως διαδεδομένο.

Κάθε ομάδα του Λονδίνου έχει μονίμως περίπου τρία έως έξι άτομα σε αναρρωτική άδεια λόγω εξάντλησης, με ανώνυμη πηγή της εφημερίδας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι managers πλήρωσαν από την τσέπη τους για τα καλάθια γεμάτα φρούτα και σνακ που έλαβαν οι εργαζόμενοι, καθώς η Goldman δεν έχει προχωρήσει στην πληρωμή μπόνους στους εργαζομένους της.

Αν και ορισμένοι χαμηλόβαθμοι τραπεζίτες ανέφεραν ότι εκτίμησαν το μικρό δώρο, είναι μάλλον μικρό σε σύγκριση με τα προνόμια που ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν στους υπαλλήλους τους αντίπαλες τράπεζες.

Η Jefferies πρόσφατα πρόσφερε σε 1.124 υπαλλήλους χαμηλών θέσεων δωρεάν εξοπλισμό γυμναστικής, συμπεριλαμβανομένων ποδηλάτων Peloton, που στοιχίζουν περί 2.000 λίρες. Οι τραπεζίτες της Credit Suisse την ίδια ώρα έλαβαν εφάπαξ μπόνους ύψους 20.000 δολαρίων ως αναγνώριση για τον «άνευ προηγουμένου» φόρτο εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημία.

Η Goldman Sachs αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου.

Τι είχε πει ο CEO της επενδυτικής τράπεζας

Τη δέσμευσή του ότι η εταιρεία του θα προσπαθήσει να διασφαλίσει ότι οι νεότεροι αναλυτές θα έχουν μία ημέρα ξεκούρασης την εβδομάδα απηύθυνε ο CEO της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Σόλομον Solomon στους εξουθενωμένους εργαζόμενους του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος έστειλε φωνητικό μήνυμα στους εργαζόμενους το βράδυ της Κυριακής 22/Μαρτίου αναφέροντας ότι η εταιρεία θα στηρίξει περισσότερο τον «κανόνα του Σαββάτου», σύμφωνα με τον οποίο οι αναλυτές δεν θα πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους από τις 9 μ.μ. της Παρασκευή έως τις 9 π.μ.της Κυριακής. Επιπλέον δεσμεύτηκε να επιταχύνει την πρόσληψη νέων αναλυτών και να διευκολύνει τη μεταφορά τους σε τμήματα και τομείς της τράπεζας που παρουσιάζουν μεγάλο φόρτο εργασίας.

Διαβάστε ακόμα:

Σταϊκούρας: Τέλος Απριλίου θα καταβληθεί η 7η επιστρεπτέα προκαταβολή

Σχολεία: Πιθανό άνοιγμα στις 12 Aπριλίου – Την Παρασκευή η τελική εισήγηση των λοιμωξιολόγων

Σταμπουλίδης για λιανεμπόριο: Ανοιγμα με περιορισμούς αλλά όχι με click away και click inside

Απόρρητο Απόρρητο