Την επέκταση των επενδύσεων στους τομείς που ήδη έχει τοποθετηθεί στη χώρα μας προανήγγειλε ο επικεφαλής της ελληνικής ομάδας της CVC, Άλεξ Φωτακίδης.

Παράλληλα, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου Economist, υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία μπορεί να επιτύχει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 3-4% σε βάθος πενταετίας.

“Για φέτος περιμένουμε μία ανάπτυξη 3-4% με ‘κλειδί’ τα έσοδα απ’ τον τουρισμό”, υπογράμμισε ο κ. Φωτακίδης εξηγώντας πως η έναρξη της χρονιάς ήταν χειρότερη απ’ ό,τι αναμενόταν αλλά μετά τον Μάιο η δραστηριότητα έχει εκτιναχθεί ως αποτέλεσμα των τουριστικών ροών.

Ο ίδιος αν και σημείωσε πως το 2023 θα έχει μεγαλύτερες προκλήσεις, στάθηκε στα περίπου 70 δισ. ευρώ που θα εισέλθουν στην οικονομία απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, τα οποία αποτελούν καλή βάση για μία θετική πορεία της οικονομίας τα επόμενα χρόνια.

“Δεν ξέρω για το πότε θα γίνουν οι εκλογές, όμως το να έχεις πολιτική σταθερότητα αλλά και να διατηρηθεί η μεταρρυθμιστική ατζέντα είναι τα μόνα που ζητούν οι επενδυτές”, τόνισε ο κ. Φωτακίδης.

Ο επικεφαλής της CVC τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι επενδύσεις στους τομείς που ήδη έχει διεισδύσει το fund (Υγεία, Ασφάλειες, Τρόφιμα, Ενέργεια) ενώ σημείωσε ότι θα ενδιέφερε το fund τόσο η ναυτιλία, όσο και ο τουρισμός, που είναι σημαντικά assets για την ελληνική οικονομία, ωστόσο προς το παρόν απέχει από κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμη

«Ναι» από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πυρηνική ενέργεια και φυσικό αέριο ως πράσινες επενδύσεις

Κατατέθηκε η τροπολογία για το «ψηφιακό πορτοφόλι» με δίπλωμα Ι.Χ – ταυτότητα

Bloomberg: Πόσα τρισ. δολάρια έχασαν οι μεγιστάνες του πλανήτη σε έξι μήνες