Ένα βήμα πριν την ενεργοποίηση του βρίσκεται το «ψηφιακό πορτοφόλι» του οχήματος! Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή (app), διαθέσιμη μέσω κινητών tablet κτλ, στην όποια θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά η αστυνομική ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης.

Το νέο ηλεκτρονικό εργαλείο, που παρουσίασε αναλυτικά από το πρωί το newmoney, θεσμοθετείται με τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Η τροπολογία προβλέπει τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής για κινητές συσκευές, η οποία λειτουργεί ως ψηφιακό αποθετήριο ταυτοποιητικών εγγράφων φυσικών προσώπων (αποθήκευση στοιχείων που αφορούν στο δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και στην άδεια οδήγησης οχήματος, κατά περίπτωση με σκοπό την ταυτοποίησή τους στους αρμόδιους φορείς του δημόσιου τομέα ή του ιδιωτικού τομέα».

Δείτε εδώ την τροπολογία

Η νέα εφαρμογή, που θα είναι διαθέσιμη από το Google Play και το App Store, σχεδιάζεται στα πρότυπα του CovidFree.gr Wallet, όπου οι πολίτες είχαν ψηφιακά με QR το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητά τους.

Οι οδηγοί, αφού συνδεθούν στο app, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Τaxisnet, θα μπορούν να «κατεβάζουν» μέσα στην εφαρμογή την ψηφιακή μορφή της αστυνομικής τους ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης τους.

Δεν θα έχει σημασία αν ο πολίτης έχει παλιάς ή νέας μορφής δίπλωμα οδήγησης, καθώς όλα τα στοιχεία υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή στο υπουργείο Μεταφορων.

Διαβάστε ακόμη

Πληθωρισμός: Σπάει «ρεκόρ» τριάντα ετών αλλά ξυπνά φόβους για πενήντα

HSBC: Ισχυρή ανάπτυξη φέτος στην Ελλάδα στο 6,5%

Bloomberg: Πόσα τρισ. δολάρια έχασαν οι μεγιστάνες του πλανήτη σε έξι μήνες