Επιχειρήσεις

Αλλαγή σκυτάλης στην Renault: Nέος CEO o πρώην επικεφαλής της Seat

  • newsroom


Ο Λούκα ντε Μέο θα καλύψει το κενό που άφησε πίσω του ο Κάρλος Γκον μετά τη σύλληψή του

Το ΔΣ της Renault συνεδριάζει σήμερα για να εγκρίνει την ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Λούκα ντε Μέο, πρώην επικεφαλής του μπραντ Seat της Volkswagen.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ντε Μέο με καταγωγή από την Ιταλία, θα αναλάβει τα νέα καθήκοντα στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία τον επόμενο Ιούλιο, λόγω διαπραγματεύσεων που γίνονται για το συμβόλαιό του.

Ο ντε Μέο δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες τις τελευταίας στιγμής για την υποψηφιότητά του για τη θέση και ήδη έχει κερδίσει την υποστήριξη όλων των εμπλεκόμενων πλευρών συμπεριλαμβανομένης και της γαλλικής κυβέρνησης που είναι μέτοχος της Renault.

Ο ντε Μέο έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην εταιρεία μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκον το 2018 στο Τόκιο, ο οποίος παραμένει φυγάς, καθώς και να χειριστεί τη συμμαχία της Renault με την Nissan.

Ο Γκον που επέβλεπε αυτή τη συμμαχία για σχεδόν 20 χρόνια, διέφυγε από την Ιαπωνία όπου κρατείτο και βρίσκεται στον Λίβανο. Από εκεί αρνήθηκε για άλλη μια φορά τις κατηγορίες εναντίον του για οικονομικές παρανομίες και προειδοποίησε ότι η συμμαχία κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Ο ντε Μέο, που μιλά και γαλλικά, θα είναι ένας από τα πρόσωπα που προέρχονται εκτός Γαλλίας και τα οποία αναλαμβάνουν κορυφαίες εταιρικές θέσεις στη Γαλλία.

Είναι 52 ετών και ξεκίνησε την καριέρα του στην Renault ενώ έκτοτε έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στην Fiat και την Audi.

Στο ενεργητικό του έχει την ανάκαμψη των πωλήσεων της Seat, με έδρα της Βαρκελώνη, ενώ στην Renault το χαρτοφυλάκιό του επεκτείνεται καθώς σε αυτήν συμπεριλαμβάνονται τα μπραντς της Dacia και της Lada.

Απόρρητο Απόρρητο