Χωρίς αποκλεισμούς θα γίνει τελικά η επανεκκίνηση της εστίασης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newmoney, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα δημοσιευτεί σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα προβλέπει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας του συνόλου των καταστημάτων που διαθέτουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος αρκεί να διαθέτουν εξωτερικούς χώρους

Έτσι, στην ΚΥΑ θα περιλαμβάνονται όλοι οι βασικοί ΚΑΔ και όχι εξειδικευμένοι, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά την περασμένη Παρασκευή αφήνοντας εκτός κατηγορίες καταστημάτων όπως τα καφέ – μπαρ. Επομένως, το σύνολο των καταστημάτων του κλάδου μπορούν να επαναλειτουργήσουν απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα με μόνη προϋπόθεση τη χρησιμοποίηση εξωτερικών χώρων.

Μοναδικές εξαιρέσεις στη γενική ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αποτελέσουν τα νυχτερινά κέντρα και τα κλαμπς, στα οποία το λουκέτο θα παραμείνει. Σημειώνεται μάλιστα πως στα καταστήματα των οποίων η λειτουργία θα επιτραπεί απ’ τη Δευτέρα του Πάσχα θα απαγορευτεί η μουσική.

Η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε πελάτες καθήμενους με βάση τις προδιαγραφές που είχαν ανακοινωθεί ήδη απ’ την περασμένη Παρασκευή. Οι δε πελάτες για να προσέλθουν στο κατάστημα πρέπει να έχουν αποστείλει sms με τον κωδικό 6 στο 13033.

Εμπορικά κέντρα

Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα μπορούν να επανέλθουν και τα καταστήματα εστίασης στα εμπορικά κέντρα και γενικά τους μεγάλους κλειστούς χώρους. Ωστόσο, θα μπορούν να λειτουργούν μόνο με take away και delivery. Με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούν καταστήματα σε στοές, στα αεροδρόμια, τους σταθμούς ΚΤΕΛ κοκ.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μπορεί να είναι από τις 05.00 ως τις 22.45, σύμφωνα με την ΚΥΑ. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν την υπηρεσία delivery, με εξαίρεση τη διανομή αλκοολούχων ποτών (μπίρα, κρασί, αποστάγματα) ή cocktail.

Διαβάστε ακόμη

Τέλος χρόνου για την επανένταξη στις 100 – 120 δόσεις της εφορίας

Τα διακοποδωράκια, ο Τζίμης ο… αχάριστος και οι υπό έξωση μετοχούλες

Jim Breyer: Από το Facebook, επενδύει στην Viva Wallet