Επιχειρήσεις

Αντιπρόεδρος του Ομίλου ΠΛΑΙΣΙΟ αναλαμβάνει ο Απόστολος Ταμβακάκης

  • Στέλιος Μορφίδης


Εισέρχονται επίσης στο ΔΣ οι Κώστας Μητρόπουλος και Αλέξης Πιλάβιος – Διαχωρίζεται η θέση Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου - Νέα σελίδα στην εταιρική διακυβέρνηση του Ομίλου

Μία νέα σελίδα που επιχειρεί να ενισχύσει την εταιρική διακυβέρνηση ανοίγει ο όμιλος ΠΛΑΙΣΙΟ ανοίγοντας την πόρτα του 6μελούς ΔΣ σε γνωστά και έμπειρα στελέχη της αγοράς και διαχωρίζοντας τους ρόλους του διοικητικού διδύμου των κ.κ. Γιώργου και Κωνσταντίνου Γεράρδου.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπερψήφισε σήμερα η ΓΣ των μετόχων ο κ. Γιώργος Γεράρδος αναλαμβάνει καθήκοντα Προέδρου του Ομίλου και ο κ. Κωνσταντίνος Γεράρδος διευθύνων σύμβουλος.

Επιπρόσθετα τη θέση του Αντιπροέδρου λαμβάνει ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης, ο οποίος εισέρχεται στο ΔΣ του ομίλου ως ανεξάρτητο μέλος.

«Η εμπειρία του κ. Ταμβακάκη είναι ανεκτίμητη. Θα μας βοηθήσει να δούμε με άλλη οπτική όλο το σχέδιο ανάπτυξης με βάση το ανοδικό κύμα που έχουμε ως Όμιλος καβαλήσει», σημείωσε ο Πρόεδρος κ. Γιώργος Γεράρδος ερωτηθείς σχετικά.

Σημειωτέον πως η σχέση του κ. Ταμβακάκη με τον Όμιλο δεν μπορεί να είναι μετοχική μιας και έχει εκλεγεί ως ανεξάρτητο μέλος στο ΔΣ. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Γεράρδος άφησε να εννοηθεί ότι στο μέλλον ο ίδιος θα είναι ανοικτός σε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση με δεδομένο ότι ο κ. Ταμβακάκης ηγείται και ενός fund, του E.OS Capital.

Στο ΔΣ Μητρόπουλος και Πιλάβιος

Επίσης θέση στο ΔΣ με την ιδιότητα του ανεξάρτητου μέλους λαμβάνει ο κ. Κώστας Μητρόπουλος, μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος της Attica Bank, πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ και ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΑΕ.

Ο κ. Απόστολος Ταμβακάκης

Θέση ως ανεξάρτητο μέλος επίσης καταλαμβάνει ο κ. Αλέξης Πιλάβιος, μη εκτελεστικός Πρόεδρος της Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. και Αντιπρόεδρος της ABC Factoring, και μεταξύ άλλων πρώην Πρόεδρος της Επ. Κεφαλαιαγοράς.

Στο νέο ΔΣ θα είναι επίσης η οικονομική διευθύντρια του Ομίλου ΠΛΑΙΣΙΟ, Κατερίνα Βασιλάκη.

«Πέρα απ’ την εναρμόνιση μας στο νέο νόμο για την εταιρική διακυβέρνηση, το νέο ΔΣ θα συμβάλει στην ανάπτυξη των επιχειρησιακών μας σχεδίων και δομών», σημείωσε στην εισαγωγή του ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου, κ. Γιώργος Γεράρδος.

Σημειωτέον ότι τα τρία ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ θα συγκροτήσουν και την τριμελή Επιτροπή Ελέγχου στον όμιλο.

Διαβάστε ακόμη: 

Χρηματιστήριο: Με ανοδικό ξέσπασμα σε υψηλά 16 μηνών 

Αντώνης Λελάκης: Πώς το όραμα ενός πρωτοπόρου εφοπλιστή βούλιαξε στην… άμμο και στα χρέη 

Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί: Στο σφυρί 40+1 ξενοδοχεία