Επιχειρήσεις

Ασφάλεια πληροφορίας: Η μεγάλη πρόκληση του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

  • newsroom


Παρ’ όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποτελεί συγχρόνως και μια μεγάλη πρόκληση για την Ασφάλεια Πληροφοριών του κάθε οργανισμού

Βρισκόμαστε στη ψηφιακή εποχή και ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός αποτελεί ευκαιρία μείζονος σημασίας για κάθε σύγχρονο οργανισμό που στοχεύει να διατηρήσει το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα παρέχοντας υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίεςστους πελάτες και συνεργάτες  του.

Παρ’ όλες τις ευκαιρίες που προσφέρει ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αποτελεί συγχρόνως και μια μεγάλη πρόκληση για την Ασφάλεια Πληροφοριών του κάθε οργανισμού.

Η πολυπλοκότητα του ψηφιακού οικοσυστήματος και η όλο και μεγαλύτερη εξάρτηση σε τρίτους παράγοντες, όπως παρόχους και συνεργάτες τεχνολογικών υπηρεσιών, διαφοροποιεί τα μέχρι στιγμής δεδομένα και καθιστά άστοχες ή λιγότερο αποτελεσματικές τις παραδοσιακές πρακτικές διαχείρισης κινδύνου πληροφοριών.

Η ανάγκη ενός αποκλειστικού Στρατηγικού Συνεργάτη

Για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις, ένας οργανισμός δεν πρέπει να διαχειρίζεται μεμονωμένα, ή την στιγμή που προκύπτουν, τα  θέματα που αφορούν στην ασφάλεια. Τουναντίον, τα θέματα ασφάλειας πληροφοριών και διαχείρισης κινδύνου πρέπει να καθορίζονται εξαρχής μαζί με τους εταιρικούς στόχους του οργανισμού, ούτως ώστε να διαμορφώνονται κατά τον σχεδιασμό της στρατηγικής.

Η ανάγκη για «ENA» Στρατηγικό Συνεργάτη ο οποίος θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα του «Ψηφιακού Μετασχηματισμού» ενός μοντέρνου οργανισμού, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια πληροφοριών σε όλα τα επίπεδα και προσφέροντας ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών αλλά και εξειδίκευση, καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας.

«Η Odyssey αποτελεί Στρατηγικό Συνεργάτη για οργανισμούς που στοχεύουν στην ελαχιστοποίηση και σωστή διαχείριση των ψηφιακών κινδύνων που απορρέουν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό», Ελευθέριος Αντωνιάδης, CTO Odyssey.

Odyssey, ο «ΕΝΑΣ» Στρατηγικός Συνεργάτης στην Διαχείριση και Πρόληψη των Ψηφιακών Κινδύνων

H Odyssey, μέσα από την δύο δεκαετιών εμπειρία της στο χώρο της Ασφάλειας Πληροφοριών και Διαχείρισης Κινδύνου μπορεί να αποτελέσει το στρατηγικό συνεργάτη κάθε οργανισμού που τώρα αρχίζει, ή  έχει ήδη ξεκινήσει το μεγαλόπνοο ταξίδι προς τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Παραμένοντας πάντα πιστή στις αξίες της, αφουγκράζεται τις ανάγκες των πελατών της και προσφέρει με συνέπεια πρωτοποριακές καινοτόμες λύσεις και υπηρεσίες.  Διαθέτοντας  απαράμιλλη  τεχνογνωσία, εμπειρία και δυναμικό, και εφαρμόζοντας μια ολιστική προσέγγιση, η Odyssey  ενεργεί ως ο καταλυτικός παράγοντας που θα διασφαλίσει την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που απορρέουν από ένα τέτοιο δύσκολο και πολύπλοκο έργο.

(beyond) Advisory Services

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρέχει η Odyssey βασίζονται σε μια ολιστική προσέγγιση ως προς την Ασφάλεια Πληροφοριών και τη Διαχείριση Κινδύνου.  Πυρήνας της ολιστικής αυτής προσέγγισης, η αποδεδειγμένη μεθοδολογία της καθώς και τα εργαλεία της, οι πέντε πυλώνες υπηρεσιών που διαθέτει. Με αυτό τον τρόπο, η Odyssey διαφοροποιείται εντελώς από τις παραδοσιακές συμβουλευτικές πρακτικές και έχει ως απώτερο  στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των ψηφιακών ρίσκων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του Ψηφιακού Μετασχηματισμού αλλά και μετά, χωρίς να αφήνει επικίνδυνα «κενά ασφαλείας» για τον οργανισμό.

Ο κάθε ένας από τους πέντε πυλώνες λύσεων και υπηρεσιών που διαθέτει, μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά, μπορεί να προσφέρει τις απαραίτητες λύσεις και υπηρεσίες για την αποτελεσματική διαχείριση του Ψηφιακού Κινδύνου, σε όλες τις λειτουργικές πτυχές ενός οργανισμού (ανθρώπους, διαδικασίες, τεχνολογία). Η μεθοδολογία βασίζεται σε μια κυκλική επαναληπτική προσέγγιση όπου ο κάθε πυλώνας  συνεισφέρει στον περαιτέρω μετριασμό των Ψηφιακών Κινδύνων. ΄Ετσι επιτυγχάνεται μια συνεχής ενίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών και ταυτόχρονα διασφαλίζεται η  επιχειρησιακή συνέχεια του οργανισμού.

Διαβάστε ακόμη:

«Τρενάκι του τρόμου» η πορεία του Bitcoin – Τι κρύβεται πίσω από τις ακραίες διακυμάνσεις στην τιμή του

9η Έκθεση Εποπτείας: Μερική επαναφορά των πλειστηριασμών ζητά η Κομισιόν

Skyscanner: «Απογείωση» κρατήσεων μέσα σε μια μέρα για πτήσεις από το Ην. Βασίλειο – Στο τοπ 5 η Ελλάδα

Απόρρητο Απόρρητο